(Infografic) Spălatul pe mâini - cei șase pași obligatorii
Copil micPreșcolar

(Infografic) Spălatul pe mâini – cei șase pași obligatorii

By 15/10/2020 No Comments

Igiena este garantul sănătății, spun specialiștii. Dacă pentru adulți spălatul mâinilor este o practică firească, atunci copiii trebuie deprinși cu această măsură de igienă, deoarece menținerea mâinilor curate este cea mai eficientă acțiune profilactică împotriva infecțiilor.

Conform datelor, 80% dintre infecții sunt transmise prin intermediul mâinilor murdare. Probabil, dacă am vedea câți microbi se află zilnic pe mâinile noastre, am fi mult mai atenți atunci când ajungem în fața lavoarului.

Suntparinte.md ți-a pregătit un infografic despre cei șase pași de spălare a mâinilor, precum și sfaturi utile cum să-ți înveți copilul să facă la fel.

Pentru prima dată, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini a fost marcată în anul 2008, declarat atunci, de Organizația Națiunilor Unite, drept An Internațional al Stării de Salubrizare, când peste 120 de milioane de copii din peste 70 de țări și-au spălat mâinile cu săpun.

Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini este adresată în special copiilor. Anual, în lume, sunt înregistrate peste 1,7 miliarde de cazuri de diaree la copii, circa 760 000 de copii mor înainte de a împlini vârsta de 5 ani din cauza diareii și pneumoniei. Potrivit OMS, simplul act de spălare pe mâini cu săpun poate reduce riscul bolilor diareice cu până la 47%.

Surse date: info.debgroup.com, mmn.com, sanatateatv.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.