Îndemn către toți părinții: „Aveți încredere în personalul medical. Nu vă supărați când impunem restricții”
Siguranța familieiȘtiri

Îndemn către toți părinții: „Aveți încredere în personalul medical. Nu vă supărați când impunem restricții”

O mamă cu un copil a fugit ieri din Unitatea Primiri Urgențe, chiar dacă avea simptome de Coronavirus, și nici nu a permis personalului medical să-i examineze copilul. Mai mult, aceasta a agresat personalul medical. Acum, familia este căutată de oamenii legii. În acest context, autoritățile din sănătate îndeamnă părinții și bunicii să respecte toate indicațiile medicilor, pentru a nu pune în pericol sănătatea celor din jur. 

„Vă rugăm să aveți încredere în personalul medical. Suntem alături și vrem să fiți sănătoși. Suntem în niște condiții deosebite și acționăm doar în favoarea pacientului. Nu vă supărați când vă impunem niște restricții (ele sunt necesare!), pentru ca să nu infectăm alți pacienți. Cazul de ieri, din păcate, nu este unic”, a anunțat directoarea Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase la Copii, Ludmila Bîrcă.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că o persoană contaminată cu Coronavirus poate infecta alte 4-5 persoane.

Ieri, 11 martie, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat evoluția epidemiei COVID-19 drept una pandemică, din cauză că numărul de cazuri în afara Chinei a crescut de 13 ori, în ultimele două săptămâni, și numărul țărilor afectate s-a triplat. Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova, a explicat ce presupune această stare de alertă:

„COVID-19 are potențial de răspândire la nivel global, ceea ce și se întâmplă în prezent. Dar asta nu înseamnă că virusul a devenit mai rezistent sau că simptomele sunt mai periculoase. Recomandările OMS rămân aceleași”. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.