Începând cu 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I-a
Știri

Începând cu 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I-a

Sursa foto: mecc.gov.md

Începând cu 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa întâia. Procedura care se va desfășura în două etape. În Chișinău, înscrierea copiilor va fi realizată în continuare prin intermediul platformei on-line escoala.chisinau.md.

Prima etapă se va realiza în perioada 1 aprilie – 11 iunie, când va avea loc depunerea, completarea și validarea cererilor și a actelor de înscriere a copiilor în clasa I, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar în instituția de învățământ din districtul școlar.

Documentele pot fi expediate în format electronic pe adresa de e-mail a instituției de învățământ sau prezentate pe suport de hârtie.

Va fi nevoie să pregătiți următoarele documente:

  • cererea de înscriere a copilului, conform modelului din Anexa 2 a Ordinului;
  • buletinul de identitate al părintelui/reprezentantului legal;
  • certificatul de naștere al copilului.

Rezultatele înscrierii copiilor în clasa I după prima etapă vor fi afișate la 11 iunie. Numărul de locuri rămase libere după depunerea actelor în prima etapă va fi prezentat pe site-ul instituțiilor de învățământ și pe cel al organului local de specialitate în domeniul învățământului.

Etapa a doua se va organiza în perioada 14 iunie – 30 august în cadrul căreia va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă, precum și a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Instituţiile de învățământ cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organul local de specialitate în domeniul învățământului.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I validată prin ordinul directorului instituției va fi afișată public la 30 august.

Lista actelor necesare care vor fi anexate la cererea pentru înscrierea copiilor în clasa I sunt următoarele: 

  • buletinul de identitate a părintelui/reprezentantului legal;
  • certificatul de naștere al copilului;
  • fișa medicală perfectată până la data înscrierii (Trimitere – extras, formular nr. 0,27/e);
  • 2 fotografii ale copilului (mărimea 3×4 cm);
  • raportul despre dezvoltarea fizică, socioemoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării, precum și a dezvoltării capacităților și atitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grădinița) sau decizia pozitivă a comisiei raionale/ municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară.

În contextul evoluției situației epidemiologice din țara noastre, fișa medicală, Raportul cu referire la maturitatea școlară și cele 2 fotografii ale copiilor pot fi prezentate până la începutul anului de studiu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.