„Încălzește o inimă”: Timp de două zile, poți cumpăra și dona produse alimentare pentru persoanele în dificultate
Știri

„Încălzește o inimă”: Timp de două zile, poți cumpăra și dona produse alimentare pentru persoanele în dificultate

În contextul sărbătorilor de iarnă, Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova vor desfășura, la 21 și 22 decembrie curent, Campania de Crăciun „Încălzește o inimă”, ediția a V-a.

Scopul campaniei este de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copiii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare în rețelele de magazine din Chișinău. Timp de două zile, peste 200 de voluntari și voluntare vor îndemna oamenii să procure și să doneze produse alimentare greu perisabile, pentru a aduce bucurie pe masa persoanelor nevoiașe. Produsele alimentare vor putea fi donate în coșurile special amenajate la ieșirea din magazine.

Este vorba despre: paste făinoase, făină de grâu, făină de porumb, făină de ovăz, orez, ulei, zahăr, griș, hrișcă, arpacaș, fasole, conserve etc. 

„Facem apel la bunătatea oamenilor să participe în Campania de Crăciun cu un ajutor alimentar pentru cei aflați la limita existenței. Din aceste donații vor fi pregătite, pe tot parcursul anului, prânzuri gratuite pentru copiii și bătrânii care vin la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis”, a menționat directorul Fundației Regina Pacis, Ilie Zabica.

Colectarea produselor va avea loc în 29 de magazine ale rețelelor LINELLA, METRO, FIDESCO, FOURCHETTE, VELMART, GREEN HILLS MARKET și Supermarket Nr 1. Campania se desfășoară cu susținerea Centrului Municipal de Tineret Chișinău.

„Invităm toate persoanele care vor să contribuie să își alăture eforturile campaniei noastre. Aceste contribuții individuale nu reprezintă doar un simplu act de donație, ci și un mod prin care bunătatea și generozitatea noastră pot oferi o șansă la normalitate”, este menționat în mesajul președintelui Caritas Moldova, Edward Lucaci.

În cadrul campaniei din 2018 au fost adunate 12 tone de produse alimentare, din care au fost pregătite peste 54 de mii de prânzuri calde la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis, unde, zilnic, iau masa 180 de bătrâni și copii aflați în dificultate. Fundația de Binefacere Caritas Moldova a colectat 6 tone care au fost repartizate în 741 de pachete și distribuite pe întreg teritoriul Republicii Moldova persoanelor aflate în dificultate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.