Încă șase persoane vor fi externate azi. În total, 11 moldoveni au fost tratați de COVID-19
Știri

Încă șase persoane vor fi externate azi. În total, 11 moldoveni au fost tratați de COVID-19

Sursa foto: meganews.mx

Încă șase persoane diagnosticate anterior cu COVID-19 urmează să fie astăzi externate, după ce testele de laborator au demonstrat că persoanele s-au tratat. Alte trei persoane care s-au tratat au primit ieri permisiunea de a pleca acasă, fiind în stare satisfăcătoare, printre care și o femeie însărcinată.

Astfel, numărul cazurilor recuperate în Republica Moldova ajunge la 11, alte două persoane fiind anterior externate.

Ieri au fost confirmate încă 22 de cazuri noi de COVID-19, fiind înregistrate în total 199 de cazuri pe teritoriul Republicii Moldova. Dintre cele 22 de cazuri, patru sunt de import și 18 – cu transmitere locală. La fel, două cazuri sunt înregistrate pe teritoriul Transnistriei.

În total, lucrători medicali diagnosticați cu COVID-19 în sistemul medical sunt: medici – 9, felceri/asistente medicale – 19, infirmiere – 7, șoferi – 1. Din numărul total, 12 lucrători medicali sunt din cadrul Spitalului Clinic Republican, 16 – din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, ceilalți – din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice municipale și raionale.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a făcut apel către toți cetățenii să stea acasă în continuare, chiar dacă urmează două zile de odihnă, să acorde timp copiilor și să se implice în activități cu cei mici, astfel încât să fie cu toții protejați de infecție.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.