12 cazuri de Coronavirus, confirmate în Republica Moldova
Știri

12 cazuri de Coronavirus, confirmate în Republica Moldova

Alte patru cazuri de infecție prin COVID-19 au fost confirmate de laborator în Republica Moldova. În total, 12 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus sunt înregistrate în țara noastră. Despre aceasta a anunțat acum câteva minute ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

În două cazuri este vorba despre import – din Franța și Marea Britanie. Celelalte două cazuri sunt de transmitere locală: o femeie, care este și însărcinată, s-a infectat de la soacră, în celălalt caz – soțul s-a infectat de la soția revenită din Italia.

„Cu regret, vreau să menționez că, în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, se află doi copilași care sunt suspectați de infecție cu COVID-19, după ce au fost într-un contact foarte strâns cu bunica revenită din Italia”. 

În acest context, ministra Viorica Dumbrăveanu a îndemnat populația să dea dovadă de responsabilitate și a făcut apel către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19 – să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), să apeleze 112.

Unul dintre moldovenii care s-au aflat pe vasul de croazieră „Princess Diamond”, ancorat în portul Yokohama, Japonia, a revenit astăzi în Moldova. Testele au arătat că acesta nu este infectat cu COVID-19. Totuși, bărbatul va fi monitorizat.

„Ne îngrijorează situația din Spania, unde, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate în jur de 2.000 de cazuri, ceea ce înseamnă că această pandemie a migrat în Europa, după cum a afirmat Organizația Mondială a Sănătății. Astăzi va fi efectuat ultimul zbor din Spania. Mâine-seara vor fi sistate toate zborurile din direcția europeană”, a declarat premierul Ion Chicu.

În continuare, autoritățile intenționează să implice cel de-al doilea spital strategic – Clinica nr. 2 a Spitalului Ministerului Sănătății, pentru a evita supraaglomerarea Spitalului „Toma Ciorbă”, unde sunt tratate persoane diagnosticate și cu alte afecțiuni decât COVID-19.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.