Încă două cazuri confirmate de Coronavirus de tip nou, în Republica Moldova
Știri

Încă două cazuri confirmate de Coronavirus de tip nou, în Republica Moldova

Încă două cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, ambele fiind de import. Este vorba despre doi adulți care au revenit din Italia. Persoanele primesc tratamentul corespunzător la Spitalul „Toma Ciorbă”. Alte 20 de cazuri sunt suspecte. Anunțul a fost făcut de ministra Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Deocamdată, niciun copil nu a fost infectat cu noul tip de Coronavirus. Bilanțul total la această oră este de opt persoane infectate cu COVID-19, toate cazurile fiind de import.

Cu referire la femeia de 48 de ani, internată la Spitalul Clinic Republican, ministra a menționat că aceasta se simte mult mai bine, „a făcut deja și câteva plimbări, este în contact telefonic cu familia”. În cazul pacienților de la Spitalul „Toma Ciorbă”, starea lor este de gravitate medie și satisfăcătoare.

Premierul Ion Chicu a anunțat că zborurile din Spania și Franța vor fi anulate în noaptea de sâmbătă, 14 martie, și nu azi-noaptea, cum declarase dimineața, din motiv că „unii cetățeni s-au pornit deja spre aeroporturi și, pentru a nu crea situații tensionate în aeroport, o să permitem încă un zbor pe parcursul zilei de mâine”. 

În noaptea de 15 martie vor fi sistate cursele aeriene din Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia și România.

De astăzi, Republica Moldova se află sub Cod roșu de alertă la nivel naţional privind situaţia epidemiologică prin infecţia cu Coronavirusul de tip nou, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică. Ce măsuri vor fi întreprinse vedeți AICI.

Suntparinte.md face apel către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19 – să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), să apeleze 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.