Încă 857 de moldoveni au fost testați. 184 dintre ei, diagnosticați cu COVID-19
Știri

Încă 857 de moldoveni au fost testați. 184 dintre ei, diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: MSMPS/Facebook

Noi cazuri de COVID-19 în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 184 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 857 de probe. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3.110 cazuri. Cele mai multe persoane infectate astăzi sunt din Chișinău – 59 și Vulcănești – 47. Din numărul total de cazuri înregistrate azi, 50 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 17, medici – 3, personal auxiliar – 18, felceri – 2.

64 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate la vinăria din satul Etulia, Vulcănești, în rândul angajaților și al persoanelor cu care aceștia au interacționat ulterior (Vulcănești – 47, Căușeni – 4 și Cahul – 13).

Și în localitatea Cocieri, la Centrul de Plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi, a fost identificat un nou focar de infecţie COVID-19.

Tot astăzi a avut loc testarea în masă a angajaților de la Spitalul Clinic Municipal nr. 4 din Chișinău, unde au fost depistate deocamdată 12 cazuri de COVID-19.

Pe parcursul a 24 de ore au fost înregistrate alte patru cazuri de deces, respectiv numărul persoanelor care s-au stins din viață a ajuns la 84.

  • În primul caz este vorba despre o femeie de 67 de ani, din raionul Edineţ, care a fost internată la Spitalul din Bălți, pe data de 20 aprilie. Comorbidităţi: insuficiență renală și diabet zaharat.
  • În al doilea caz este vorba despre un bărbat de 75 ani, din raionul Ştefan Vodă. Pacientul a fost transferat de la Spitalul Ministerului Sănătății la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 aprilie, în stare foarte gravă. Bărbatul suferea de pneumonie polisegmentară bilaterală, evoluție gravă, insuficiența respiratorie gr. III.
  • A treia persoană care a decedat este o femeie de 66 de ani, din mun. Chișinău. A fost internată la Spitalul Clinic Republican, pe data de 8 aprilie, prezentând și insuficiență hepatică.
  • A patra persoană care s-a stins din viață este o altă femeie din mun. Chișinău. Avea 77 de ani și a fost internată pe data de 4 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Pe lângă COVID-19, femeia suferea de insuficiență cardiacă și diabet zaharat tip II.

Țara noastră a primit astăzi un lot de echipamente medicale din partea Turciei. Acesta conține 30 000 de măști N95, 10 000 de combinezoane de protecție, 5.000 de perechi de ochelari de protecție, 10 000 de perechi de mănuși, 10 000 de unități de saboți, o tonă de dezinfectant pentru mâini. Acestea urmează să ajungă, în următoarele zile, în instituțiile medico-sanitare publice și în asistența medicală primară.

Sursa foto: MSMPS/Facebook

Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.