Încă 5 licee din capitală vor avea terenuri de fotbal cu gazon artificial
ȘcolarȘtiri

Încă 5 licee din capitală vor avea terenuri de fotbal cu gazon artificial

Sursa foto: chisinau.md

Încă cinci licee din capitală vor avea în curând terenuri de fotbal cu gazon artificial, în cadrul proiectului-pilot „Fotbal în școli”, implementat împreună cu federația națională de profil.

În perioada curentă vor fi finalizate lucrările de amenajare a obiectivelor în următoarele instituții:

  • LT „L. Deleanu”
  • LT „N. Gogol”
  • LT „Gaudeamus”
  • LT „N. Iorga”
  • LT „G. Călinescu”

În prezent, pe teritoriile acestor instituții de învățământ se desfășoară lucrări de reamenajare a terenurilor de sport, prin reconstrucția pistelor de alergări, delimitarea zonelor pentru sărituri în lungime, a celor pentru jocuri sportive, montarea gardurilor de protecție etc.

Terenul de fotbal cu gazon artificial al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, care face parte din același proiect-pilot, este dat în exploatare.

Între timp, Direcția generală educație, tineret și sport gestionează activitățile privind coordonarea planurilor individuale ce includ disciplina „Fotbal”, la profilul „Sport”. Directorii instituțiilor de învăţământ au solicitat câte 10 ore săptămânal pentru elevii claselor a V-a și a VI-a şi 12 ore săptămânal pentru elevii claselor a VIII-a. În noul an de studii, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal.

Proiectul-pilot „Fotbal în școli” include șase instituții de învățământ secundar, ciclul II, din municipiul Chișinău. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.