Încă 14 moldoveni au fost infectați cu noul tip de coronavirus
Știri

Încă 14 moldoveni au fost infectați cu noul tip de coronavirus

Alte 14 persoane au fost diagnosticate cu infecție cu noul tip de coronavirus. Până în acest moment, bilanțul a ajuns la 94 de persoane.

Este vorba despre 4 cazuri de import – din Italia, Ucraina și, pentru prima dată, din România. Celelalte 10 cazuri sunt cu transmitere locală (Chișinău – 3, Căușeni – 3, Ștefan Vodă – 1, Anenii Noi – 1, Ialoveni – 1 și Hîncești – 1).


Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Constantin Rîmiș, a anunțat că „astăzi au fost investigate 124 de probe. Până în prezent, au fost testate 792 de persoane”.

Pe parcursul a 24 de ore, 2.295 de persoane au apelat Serviciul 112, dintre care 90 au fost transportate la spital, întrucât au prezentat simptome de COVID-19 (72 de adulți și 12 copii).

La Spitalul Toma Ciorbă sunt internate 65 de persoane. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii se află 8 persoane, în timp ce la Spitalul Clinic Republican – 2 persoane.


Și de această dată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut apel către populație să respecte recomandările:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă.
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau în pliul cotului).
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.