Încă 11 persoane din Moldova, infectate cu COVID-19, printre care și un copil
Știri

Încă 11 persoane din Moldova, infectate cu COVID-19, printre care și un copil

11 cazuri de infecție cu COVID-19 au fost confirmate astăzi de laboratorul ANSP, printre care și un copil de opt ani. În total, bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus a ajuns la 23. Trei cazuri sunt de import, în timp ce opt cazuri – de transmitere locală, fiind vorba de persoane apropiate ale pacienților internați anterior la spital cu COVID-19.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că copilul a fost infectat cu COVID-19 de către mama acestuia, care a revenit din Italia. În total, astăzi au fost prelucrate 49 de probe.

Viorica Dumbrăveanu a făcut apel repetat către persoanele care au revenit din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19:

„Autoizolați-vă nu doar în raport cu terțe persoane, cu persoane din exterior, ci și cu rudele voastre. Respectați regulile de igienă și distanța socială de minimum 1 metru”. 

Trei persoane internate anterior se simt mai bine și, săptămâna viitoare, vor fi supuse testelor repetate. Dacă testul va indica rezultat negativ la COVID-19, persoanele vor fi externate.

Aplicați regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, contactați medicul de familie, monitorizați-vă starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), apelați 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.