În ultimele 24 de ore, patru copii au decedat. Poliția propune recomandări pentru toți părinții
Siguranța familiei

În ultimele 24 de ore, patru copii au decedat. Poliția propune recomandări pentru toți părinții

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, patru copii au decedat. Principale cauze au fost neglijarea de către părinți a obligațiilor legale, lipsa de supraveghere permanentă a copiilor, lipsa de comunicare între părinți și copii. În context, Inspectoratul General al Poliției îndeamnă părinții să fie mai responsabili. 

În primele șase luni ale anului curent, 592 de copii au devenit victime ale incidentelor. Părinții, reprezentanții legali, tutorii și curatorii sunt îndemnați să țină cont de următoarele recomandări:

  • nu lăsați copiii fără supraveghere;
  • îndemnați copiii să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini, cum ar fi: parcuri, terenuri de sport, curtea școlii sau a grădiniței;
  • învățați copiii să traverseze strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului;
  • monitorizați copiii ca, în timpul jocului, să nu utilizeze obiecte periculoase pentru viața și sănătatea acestora;
  • nu admiteți ca să intre în apele lacurilor sau râurilor fără a fi însoțiți de un adult.

În raionul Criuleni, un băiat de 10 ani, aflându-se pe terenul de joc, a declanșat o grenadă. Ca urmare, acesta a decedat, în timp ce un alt minor în vârstă de 11 ani se află în stare gravă.

În sectorul Râșcani al capitalei, un copil de 4 ani a murit, după ce a căzut în gol de la etajul șase al unui bloc locativ. O altă tragedie s-a produs în raionul Râșcani. O minoră în vârstă de 11 ani, deplasându-se cu bicicleta, a fost tamponată de un automobil. În urma traumelor primite, fata a decedat pe loc. În orașul Leova, un copil de 13 ani a plecat la râu și s-a înecat.

Oamenii legii susțin că vigilența și grija față de copii îi pot proteja de pericole, cum ar fi: accidente rutiere, incendii, înecuri, deflagrații sau electrocutări.

ATENȚIE! Dacă aveți nevoie de ajutor, adresați-vă cu încredere la orice polițist sau apelați la numărul unic de urgență 112, disponibil de pe orice dispozitiv fix sau mobil.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.