În premieră, la Chișinău, s-a desfășurat Gala tânărului jurnalist comunitar
Știri

În premieră, la Chișinău, s-a desfășurat Gala tânărului jurnalist comunitar

Sursa foto: ADDI

Gala tânărului jurnalist comunitar a avut loc, în premieră, la Chișinău. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, cu scopul de a celebra succesele proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”.

În cadrul proiectului au fost organizate instruiri și activități practice de jurnalism comunitar unde au fost implicați peste 200 de tineri, inclusiv cu deficiențe de vedere, din 16 localități rurale din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Călărași și Ungheni – beneficiari ai proiectului.

În cadrul evenimentului a fost lansat ghidul practic „Jurnalistul comunitar”, suportul de curs care a fost utilizat la livrarea sesiunilor de instruire de către trainerii regionali. Totodată, a fost prezentată broșura cu toate știrile și materialele elaborate de către corespondenții comunitari și publicate în presă pe durata proiectului, de către partenerii informaționali www.jurnalist.md și www.expresul.md.

Gala tânărului jurnalist comunitar s-a desfășurat într-un format mixt, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. La eveniment au participat în jur de 100 de persoane, dintre care o parte cu prezență fizică – tineri corespondenți comunitari și parteneri de proiect, ceilalți – online.

Pentru competențele acumulate și eforturile depuse la identificarea, documentarea și raportarea problemelor comunitare, beneficiarii proiectului au primit diplome cu mențiuni și materiale promoționale.

După partea festivă a Galei tânărului jurnalist comunitar, tinerii s-au familiarizat cu munca jurnaliștilor de televiziune și au vizitat sediul trustului „General Media Group”.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului „Scriem cu responsabilitate, acționăm pentru comunitate”, care este implementat de Asociația Obștească Baștina Frăsînești, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată, în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.