În curând, ar putea începe testarea în masă a cetățenilor Republicii Moldova
Știri

În curând, ar putea începe testarea în masă a cetățenilor Republicii Moldova

Sursa foto: stirilekanald.ro

În curând, ar putea începe testarea în masă a cetățenilor moldoveni, prin intermediul testelor Rapid-Antigen. Testarea urmează să aibă loc în centrele de informare COVID-19. Acestea deja au fost deschise în 15 localități din țară. Declarația a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

În aceste centre de informare urmează să fie detașat câte un lucrător medical care va efectua testarea rapidă. Astăzi, 84 de persoane au fost deja testate la Bălți.

„Urmează să vedem dacă există stocuri suficiente pentru a asigura acest proces. Dacă nu, vom purcede la achiziționarea în regim de urgență a unui lot de teste”, a menționat prim-ministrul interimar.

Premierul Aureliu Ciocoi a anunțat că numărul copiilor și al femeilor însărcinate, care au fost infectați cu noul Coronavirus, a crescut considerabil în Republica Moldova, odată cu importarea tulpinii britanice:

„Este o situație alarmantă. Până astăzi au fost înregistrate 12 528 de cazuri de copii bolnavi de COVID-19, lucru care, dacă vă amintiți, nu se întâmpla anterior. 53% dintre aceștia au vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani”.

Totodată, 973 de femei însărcinate au fost diagnosticate cu COVID-19. Astfel, Republica Moldova se clasează pe locul 18 în Europa la capitolul infectări și pe locul 16 la capitolul decese provocate de COVID-19.

Astăzi, 910 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, în urma efectuării a 5.799 de teste. Alte 1.153 de persoane au fost vindecate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.