În câteva zile, un nou membru în familia Efros. Cum se pregătesc părinții și fiul Jesus
Copil mic

În câteva zile, un nou membru în familia Efros. Cum se pregătesc părinții și fiul Jesus

Fiecare copil are nevoie de atenție și grijă individuală, de aceea venirea unui nou membru în familie ar putea declanșa un adevărat conflict între frați/surori. Prin urmare, venirea pe lume a unui nou copil este un motiv de bucurie pentru întreaga familie, însă și o provocare pentru părinți, care trebuie să prevină gelozia între frați.

Suntparinte.md a discutat cu Sabina Efros care, în câteva zile, va deveni pentru a doua oară mamă de băiat. Sabina recunoaște că venirea unui nou copil în familie aduce schimbări nu doar în viața frățiorului mai mare, Jesus, de doi ani, ci și în viața soților care trebuie să știe cum să împartă „frățește” atenția, grija și dragostea de care au nevoie ambii copii.

Mămica Sabina consideră că, de multe ori, gelozia între frați este cauzată de lipsa de comunicare cu primul copil și percepția greșită a părinților:

„Dacă părinții mereu sunt stresați, își fac griji, se întreabă cum va reacționa copilul și dacă va fi gelos, atunci acest lucru se va întâmpla. Fiecare copil simte ce emoții are mama, de aceea eu încerc să fiu calmă și să gândesc pozitiv. Cu siguranță, nu vor fi momente complicate, pentru că noi îi explicăm lui Jesus că vom mai avea un bebe, care va dormi, va mânca împreună cu noi și, atunci când va plânge, va trebui să îl liniștim. Jese știe cine trăiește în burtică și se comportă gingaș cu ea, o sărută în fiecare dimineață”.

Jesus a aflat că va deveni frate mai mare când avea un an și patru luni. Nu putea să vorbească, respectiv nu știa cum să își exprime emoțiile, decât printr-un zâmbet. Acum, că poate vorbi, este foarte entuziasmat și, de vreo două luni, își roagă mama să meargă împreună la medic pentru a scoate copilașul din burtică.

Dat fiind faptul că Jesus a fost alăptat inclusiv în timpul sarcinii, mama i-a explicat că și bebelușul va avea nevoie de sân.

„Deși pare amuzant, fiul nostru a reacționat firesc și a împărțit sânii – unul pentru bebe, altul pentru el”, râde Sabina.

Pentru a nu-i crea așteptări ireale, mama îi explică lui Jesus că nou-născutul, după ce va fi adus acasă, nu va putea să se joace imediat cu el.

„Îi povestesc că, pentru început, frățiorul mai mic va fi alăptat, va plânge și va dormi mult. Apoi el va învăța să stea în funduleț, va încerca să se implice în jocurile lui Jesus, după care să vorbească. Dacă îi creezi așteptări ireale, copilul va fi dezamăgit și frustrat”.

Desigur, în procesul de pregătire a copilului pentru sosirea unui frățior, Sabina are parte de susținerea soțului său, Cristian. Soții au planificat ca tatăl să asiste la nașterea celui de-al doilea copil, mai ales că el nu a avut posibilitatea să fie prezent atunci când Jese a venit pe lume.

Echipa Suntparinte.md îi urează o naștere ușoară mămicii Sabina.

Citește și:

(INTERVIU) Cum mămica Cristina Ermac își pregătește fiul pentru venirea pe lume a celui de-al doilea copil

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil: despre gelozie, frustrări și emoții

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.