În atenția părinților! Începând cu 1 aprilie, vă puteți înscrie copiii în clasa I
ȘcolarȘtiri

În atenția părinților! Începând cu 1 aprilie, vă puteți înscrie copiii în clasa I

Copiii care doresc să meargă în clasa I vor putea înscriși începând cu 1 aprilie curent. În context, conform Ordinului aprobat, în perioada 21-30 martie 2016, instituțiile de învățământ au organizat „Ziua ușilor deschise”.

Prima etapă de înscriere în clasa I va avea loc în perioada 1 aprilie-21 iunie. Aceasta constă în prezentarea, completarea și validarea actelor depuse de părinți/reprezentanții legali ai copiilor la instituția de învățământ din districtul școlar.

Ulterior, între 10 și 25 mai, vor fi colectate actele și organizate probele de aptitudini (în instituțiile cu clase de profil) și anunțate rezultatele. Pe locurile libere în clasele de profil, probele de aptitudini pentru copiii din alte districte școlare se vor desfășura în perioada 2-10 iunie curent.

Pe data de 24 iunie, în instituțiile de învățământ și pe site-ul organului de specialitate în domeniul învățământului  va fi afișat numărul de locuri rămase libere după înscrierea copiilor din districtul școlar respectiv.

A doua etapă de înscriere a copiilor în clasa I  va avea loc în perioada 25 iunie – 17 august, iar pe data de 25 august, la instituțiile de învățământ  vor fi afișate listele copiilor înscriși în clasa I. La etapa a doua vor fi depuse, completate și validate actele de înscriere a copiilor care, din motive obiective, nu au participat la prima etapă de înscriere în districtul școlar.

Sursa foto: arhivă UNICEF

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.