În acest an, matineele de Anul Nou vor fi permise, dar fără prezența părinților
PreșcolarȘtiri

În acest an, matineele de Anul Nou vor fi permise, dar fără prezența părinților

Sursa foto: Foto-simbol: tvrmoldova.md

Matineele de Anul Nou vor fi permise în grădinițele din Chișinău, însă fără prezența părinților. Decizia a fost anunțată de viceprimara Angela Cutasevici, la ședința de azi a Primăriei mun. Chișinău.

Viceprimara a menționat că matineele nu pot fi anulate, dat fiind că „vizează procesul educațional, copiii se pregătesc, învață cântece și poezii, pentru că așa este în curriculum”.

Forma de organizare a matineelor va fi discutată în cadrul unei ședințe unde vor participa directorii instituțiilor de educație timpurie din municipiu.

Conform ultimelor informații, în perioada 13-19 noiembrie, în grădinițele din Chișinău, 4 copii au fost confirmați cu COVID-19, în timp ce 281 de copii din 19 grupe din 10 grădinițe au fost plasați în autoizolare.

26 de cadre didactice s-au infectat cu noul Coronavirus, alte 27 de educatoare se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 15 persoane, alte 13 se află în autoizolare.

În majoritatea cazurilor, sursa de infectare este din familie. În două grădinițe, procesul educațional are loc online.

La nivel național, din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, 1.320 de instituții și-au reluat activitatea la decizia fondatorului, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În prezent, 15 instituții și 48 de grupe de copii se află în carantină. 13 copii au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, alți 1.371 de copii se află în autoizolare. 105 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 145 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 83 de persoane, alte 161 se află în autoizolare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.