Important! Taţii vor putea să ceară indemnizaţia paternală timp de un an
Știri

Important! Taţii vor putea să ceară indemnizaţia paternală timp de un an

Sursa foto: Suntparinte.md

Tatăl nou-născutului va putea depune cererea pentru acordarea indemnizaţiei paternale la Casa Națională de Asigurări Sociale timp de 12 luni, și nu în 30 de zile de la nașterea copilului, cum era până acum. Modificarea intră în vigoare la 1 iulie 2019.

Potrivit Codului Muncii, tatăl beneficiază de dreptul la un concediu paternal de 14 zile calendaristice, care este acordat în baza unei cereri în formă scrisă, în primele 56 de zile de la naşterea copilului.

Indemnizația paternală este valabilă doar pentru tatăl asigurat în sistemul public de asigurări sociale, angajat în baza contractului individual de muncă sau aflat în raport de serviciu în baza actului administrativ.

Pentru a beneficia de indemnizaţie:

  • Trebuie să confirme stagiul total de cotizare de cel puţin 3 ani sau cel puţin 9 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei naşterii copilului.
  • Trebuie să confirme că a avut un venit asigurat în ultimele 3 luni premergătoare lunii naşterii copilului.
  • Trebuie să confirme că i-a fost acordat, la toate unităţile în care activează, la cerere, concediu paternal în primele 56 de zile de la data naşterii copilului.

Cererea pentru stabilirea indemnizaţiei paternale poate fi depusă şi în format electronic, prin intermediul paginii web oficiale a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (www.cnas.md), prin serviciul electronic e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii. De asemenea, cererea poate fi depusă la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de domiciliu sau reşedinţă ori la casa teritorială în a cărei rază de deservire se află unitatea de la locul de muncă de bază.

Indemnizaţia paternală este plătită o singură dată pentru întreaga perioadă, prin intermediul prestatorilor de servicii de plată desemnaţi. Baza de calcul a indemnizaţiei constituie 100% din venitul mediu lunar, care este determinat prin împărţirea venitului asigurat realizat la toate unităţile în care beneficiarul desfăşoară activităţi la numărul de luni în care acesta a fost realizat în ultimele trei luni calendaristice premergătoare lunii naşterii copilului.

Toți angajatorii sunt obligaţi să prezinte informaţia privind drepturile sociale în termen de până la 10 zile lucrătoare de la data angajării sau modificării/încetării raporturilor de muncă, emiterii ordinului de acordare a concediului de îngrijire a copilului sau concediului paternal.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.