Implică-te în acțiunea „Arată-ne trotuarul tău”
Știri

Implică-te în acțiunea „Arată-ne trotuarul tău”

Părinţii membri ai mișcării „Pune umărul” au lansat inițiativa online „Arată-ne trotuarul tău”, prin intermediul căreia îşi propun să consulte locuitorii Chișinăului referitor la starea trotuarelor și să sesizeze autorităţile competente de menținerea/reparația/construcția acestora.

Astfel, dacă ești de părere că o anumită porțiune de trotuar trebuie reparată, este nevoie să fie construit un trotuar sau ai un comentariu privind trotuarul pe care treci zilnic, atunci:
1. fă o fotografie;
2. notează adresa exactă;
3. încarcă fotografia în comentarii pe pagina „Arată-ne trotuarul tău” cu #trotuarestricate.

Toate fotografiile adunate vor fi prezentate autorităţilor împreună cu adresele concrete până la 15 martie, 2017. Tu poți decide prioritățile privind reparația trotuarelor din capitală.

Menționăm că părinții din inițiativa „Pune umărul” s-au întâlnit astăzi, pentru a doua oară, cu autoritățile responsabile de reparația trotuarelor, care au solicitat adrese exacte ale porțiunilor stricate.

De la înființarea mișcării, grupul de inițiativă a înregistrat mai multe succese, printre care:

  • la 22 iunie, 2016 a înregistrat la Primărie, Consiliul Municipal Chișinău și preturi petiția privind problema trotuarelor, semnată de peste 2.000 de persoane;
  • în iulie 2016, pentru prima dată, Consiliul Municipal a bugetat bani pentru reparația trotuarelor;
  • a obținut de la Pretura Buiucani reparația unei porțiuni de trotuar din fața Grădiniței nr. 26;
  • a obținut promisiunea că la reparația fiecărui trotuar vor fi coborâte bordurile la trecerile de pietoni și semafoare, pentru a ușura accesul cu cărucioarele;
  • a stabilit ședințe trimestriale cu Direcția generală transport public și căi de comunicație și reprezentanții preturilor pentru a monitoriza progresul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.