Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Scorpion
Util pentru părinți

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Scorpion

Redacția Suntparinte.md continuă seria de materiale despre principalele caracteristici și trăsături ale copiilor, în funcție de zodie, potrivit astrologului din România Maria Sârbu. De această dată, vă prezentăm principalele caracteristici ale copilului Scorpion. 

Copilul din această zodie este extrem de afectiv și apropiat de unul sau de ambii părinți și cu greu se detașează de ei. Este o fire sensibilă, are nevoie de multă atenție, este curios, dar totodată pune totul la îndoială. Un lucru important de care părinții trebuie să țină cont este faptul că copilul Scorpion nu acceptă umilința. Dacă în copilărie a fost umilit, el va fi traumat pentru tot restul vieții. De aceea, fii un părinte diplomat și oferă-i copilului tot ce e mai bun.

Dacă se va afla într-o casă plină de dragoste și încredere, atunci copilul va crește armonios. Dacă va primi libertatea de care are nevoie, părinții îi vor deveni cei mai buni prieteni. Un copil împlinit în familie va deveni creativ și fericit.

Totodată, dacă nu îl vei aprecia sau dacă te vei indoi de el, atunci va deveni rebel și va căuta refugiu în altă parte. Este predispus la vicii dacă nu are o relație sănătoasă în familie.

Sănătatea copilului Scorpion depinde de mulțumirea și liniștea sufletească. Dacă va avea parte de stres și dezechilibru, poate deveni apatic, singuratic, introvert, nervos etc.

Fetițele Scorpion, în anumite etape de creștere, își vor construi, în funcție de modelul mamei, personalitatea caldă și blândă. Ele pot traversa momente de nervozitate sau de antiexemplu, când nu vor nimic, nu suportă nimic sau sunt nemulțumite de orice cu ușurință. Sunt mereu afectuoase și lipicioase, mai ales dacă li se permite să își manifeste iubirea de copil devotat. Dacă vor avea parte de o educație strictă din partea mamei, atunci vor deveni reci și, în adolescență, vor fi rebele sau vor pune accent pe nemulțumire, iar mai târziu, cu greu, vor găsi liniștea personală.

Băiețeii Scorpion sunt introverți și liniștiți. De la o vârstă fragedă, ei au idealuri înalte și sunt extrem de dependenți de unul dintre părinți. Sunt mai înțelegători decât fetițele și pot alege sportul pentru a se dezvolta și pentru a-și crește potențialul și ambițiile. Vor alege un sport mai ciudat sau vor face mai multe. Ei au o naturalețe mai dezvoltată decât cea a fetițelor și se maturizează mai devreme.

Dacă trăiesc într-o familie în care părinții sunt divortați, atunci fetițele Scorpion își vor pierde încrederea în bărbați și, cu greu, vor depăși acest lucru. În același timp, băieții vor intra imediat în rolul de bărbat al familiei pe care îl vor păstra până la dispariția mamei. În viața de cuplu, va căuta mai mult sexualitatea, decât fericirea.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Când nu știi cum să îi atragi atenția asupra greșelilor, fii deschis. Evită să îi spui expresii, precum: „nu ți-ar fi rușine”, „pleacă din fața mea”, „eu te-am făcut, eu te …”, „nu ești bun de nimic”, „cum să îmi faci una ca asta?”. De asemenea, încearcă să nu folosești cuvintele: „niciodată” și „mereu”.

Dacă îți dorești ca el să fie o personalitate caldă, atunci evită să îl pedepsești drastic, pentru că se poate dezvolta un adult distructiv care va încerca să ofere lecții pentru orice și oricui.

Folosește cât mai des cuvinte, precum: „apreciere”, „încredere”, „valoare”, „bucurie”, „veselie”, „transparență”, „premii”, „prețuire” și „tu poți”, „vei reuși”, „succes”.

Citește și:

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară

Creativ, dornic de atenție și talentat – principalele caracteristici ale copilului Balanță

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.