Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Pești
Util pentru părinți

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Pești

By octombrie 20, 2017 No Comments

Adultul a fost mai întâi copil, iar în copilărie s-a modelat și și-a construit personalitatea, mai mult decât ceea ce a moștenit genetic. Educația primită, abordarea părinților și exemplul lor îl vor transforma pe copil și îl vor „programa” pentru mulți ani. Trecând prin primii ani de viață, fiecare nou-venit are un mod personal de manifestare și nevoi diferite, în funcție de zodia în care s-a născut.

În urma unui parteneriat încheiat între Suntparinte.md și astrologul din România Maria Sârbu, am publicat o serie de materiale în care am prezentat principalele caracteristici și trăsăturile ale copiilor, în funcție de zodie. Astăzi, publicăm ultimul material din această serie – despre principalele caracteristici ale copilului Pești.

Copilul Pești își dorește să fie mereu util și înțelegător. Este un copil care te poate înțelege din priviri, deoarece se maturizează devreme. E afectuos și plin de bucurie, mereu atent la tot ceea ce poate să îi ofere împlinire. Nu poate trăi într-o familie unde sunt reguli stricte și nu există afectivitate, deoarece el mereu este dornic de emoții. Dacă nu știi să îți exprimi emoțiile, atunci este posibil ca el să își caute prieteni sensibili, expresivi și să își construiască o lume a lui. De aceea, în calitate de părinte, trebuie să-ți exprimi cât mai des emoțiile.

Fetițele Pești sunt atașate de tați și vor primi foarte ușor emoțiile lor, fie că sunt fericiți, fie supărați. Ele sunt precum un burete pentru stările părinților. Dacă în familie va exista o persoană care domină, aceasta va fi mai puțin apreciată de către fetița Pești. În același timp, ea va aprecia mai mult părintele care va avea nevoie de mai multă atenție și grijă.

Băiețeii Pești sunt adesea eroii familiei. Ei se construiesc ca personalități în jurul ideii de a fi salvatori, indiferent că vor împăca părinții sau vor simți ușor stările părinților și vor fi susținătorii reușitelor lor. Matur și dispus mereu să ajute, băiețelul Pești va fi deschis pentru cei din jur, fie că sunt persoane, fie animale.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Fii atent la ceea ce îl influențează pe copil, ce filme privește și ce îl motivează. Uneori, dorința de a fi util îl poate duce și spre anturaje mai puțin plăcute sau îl poate pune să se sacrifice. Copilul poate fi ușor șantajat prin emoții. De aceea, examinează sentimentele lui, protejează-l și învață-l să evite situațiile de stres care pot fi provocate de nevoile altor persoane.

Folosește cât mai des cuvinte, precum: „tu mă poti ajuta cu…”, „este bine să facem astfel…”. De asemenea, el trebuie să învețe să spună „Nu”.

Citiți și:

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară

Creativ, dornic de atenție și talentat – principalele caracteristici ale copilului Balanță

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Scorpion

Copilul Săgetător: Un copil norocos, care caută mereu experiențe noi

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Capricorn

Creativ, corect și plin de tact – principalele caracteristici ale copilului Vărsător

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.