Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară
Util pentru părinți

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Fecioară

Copilul pe care toți părinții îl dau drept exemplu este copilul născut în zodia Fecioarei, deoarece este ascultător, atent, matur, cuminte și devotat – calități care sunt mult mai evidențiate decât la copiii din alte zodii.  

Copilul Fecioară este o fire caldă, sensibilă, cu un spirit frumos. Dezvoltarea lui depinde foarte mult de părinți și profesori. El învață foarte ușor și va dori să arate părinților ceea ce a învățat, de aceea trebuie să te lași să fii învățat. El nu va cere cadouri pentru faptul că învață bine, cel mai bun cadou va fi înțelegerea și căldura părintească. Odată responsabilizat, el va gândi matur și poate pierde din bucuria de a trăi. Dacă nu îți dorești un copil modest, plin de griji și datorii, atunci ai nevoie să îi oferi educație orientată spre bucurie.

Copilul Fecioară va avea mereu grijă de frați, luând, în unele cazuri, rolul părinților. Deoarece copiii din această zodie sunt predispuși să învețe foarte mult, să se mulțumească cu puținul, este important să-i încurajezi să se joace, să fie veseli, să se bucure de viață și să lege multe prietenii. În caz contrar, își vor pierde plăcerea de a fi copii și se vor maturiza foarte devreme. Mai târziu, ca adult, copilul Fecioară va avea multe întrebări și neclarități, cum ar fi: „unde greșesc”, „de ce așa?”, „când eu fac totul bine?” etc. Astfel, va ajunge să obosească ușor datorită multor întrebări și griji. El va căuta soluții la ceea ce are nevoie și nu va ceda până nu le va găsi.

Nativii din această zodie sunt copiii care pot judeca ușor persoanele din jur, chiar și părinții. Atunci când nu ești corect, minți sau îl dezamăgești, va ține minte și va păstra o durere în suflet. Pentru a crește un matur cu stimă și încredere față de sine, părinții trebuie să-i ofere copilului libertate, încredere și un bun exemplu. Dacă părinții vor fi seci, reci și severi, copilul va deveni un matur perfecționist, care va avea mereu complexe.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Părinții ar trebui să-l învețe pe copilul Fecioară să știe cum să facă echipă, cum să ierte și să fie înțelegător, deoarece este uman să învățăm din greșeli. În același timp, este foarte important ca părinții să evite formele de educare care i-ar dezvolta modestia sau disprețul. Copilul Fecioară este unul puternic, însă, dacă nu este mulțumit și rămâne o perioadă lungă în stări de nemulțumire, poate dezvolta mânie și furie, ceea ce poate duce la probleme de hepatită și digestie.

Este interzis să folosești cuvinte, precum: „perfect”, „înțeleg”, „nu există soluție”. Când nu știi cum să îl corectezi, nu îl pedepsi, deoarece va deveni un matur plin de reprimări. Spune-i cuvinte emoționale, fii afectiv, pentru că apropierea îl ajută să se corecteze după fiecare greșeală și, într-un final, va fi mulțumit. Vorbește-i despre mulțumire, folosind expresii și cuvinte încărcate de recunoștință și bucurie: „cât de mult mă bucur”, „ce bucurie mi-ai făcut”, „sunt recunoscător că ai făcut asta”, „îți mulțumesc”, „hai să ne cerem scuze”.

Citiți și:

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

Copilul Rac este grijuliu, dedicat familiei și cu o mare nevoie de afectivitate

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.