Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec
Util pentru părinți

Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Adultul a fost mai întâi copil, iar în copilărie s-a modelat și și-a construit personalitatea, mai mult decât ceea ce a moștenit genetic. Educația primită, abordarea părinților și exemplul lor îl vor transforma pe copil și îl vor „programa” pentru mulți ani. Trecând prin primii ani de viață, fiecare nou-venit are un mod personal de manifestare și nevoi diferite, în funcție de zodia în care s-a născut.

În urma unui parteneriat încheiat între Suntparinte.md și astrologul din România Maria Sârbu, vom publica o serie de materiale în care vă vom prezenta principalele caracteristici și trăsăturile ale copiilor, în funcție de zodie. Totodată, astrologul român va veni cu sfaturi pentru părinți.

Copilul Berbec

Copilul acestei zodii este mai grăbit și mai neastâmpărat decât toți ceilalți bebeluși. El doarme mai puțin, mănâncă mai puțin și este nerăbdător să descopere fiecare lucru nou în această viață.

Uneori – foarte cuminte, alteori – ușor nervos, el se va dezvolta în funcție de înzestrarea genetică și de modelul familiei, acel model pe care părinții i-l oferă pe rând. De regulă, el vine cu dorința de a se bucura și cu o mare curiozitate. Este neastâmpărat și are nevoie de multă atenție. Se întâmplă uneori să preia caracteristicile zodiei opuse și să fie atât de cuminte, încât nici nu ai spune că ai copil în casă, însă acest aspect este mai rar întâlnit.

Alimentația lui va evolua destul de repede în comparație cu a altor copii. Va deveni selectiv la mâncare și la activitățile pe care le va căuta. Are nevoie de soare și de voie bună, nu îi plac certurile între părinți, este sensibil, supărăcios, curajos și dezinvolt.

Este interzis părinților să îi rostească anumite cuvinte care să îl programeze negativ în ceea ce privește puterea lui. Niciodată nu trebuie să spui unui copil Berbec „nu pot” sau „nu poți” sau „nu putem”. El este o fire spontană și orice „Nu pot” îl va încurca în timp până ce va găsi rădăcina acestei programări. Dacă nu ai știut și s-a întâmplat să spui – fără rea-intenție – aceste cuvinte, atunci va trebui să repari cu diplomație și în cel mai scurt timp.

Fetițele Berbec au nevoie să învețe să fie mai puțin băiețoase și să îndrăgească păpușile și jocurile pentru fetițe. Este indicat să le încurajăm să meargă în grupuri de fetițe și să se joace cu ele și să evităm să le lăsăm la joacă alături de băieței. Ele sunt mai agitate decât băieții zodiei și vor prelua stările părinților mult mai ușor. Vor face coaliție cu tații și se vor dezvolta în antiexemplul mamei. De aceea, mămica are nevoie să fie caldă și înțelegătoare, tocmai pentru a nu atrage competiția fetiței Berbec.

Băiețeii Berbec sunt mai cuminți poate decât fetele, sunt mai liniștiți, dar și mai energici. Ei au nevoie să facă lucruri mai mereu, să nu stea locului decât atunci când au obosit și au nevoie să doarmă. Sunt fascinanți, devotați și lipicioși față de mămici. Și de această dată, tăticii au nevoie să fie atenți în relația lor cu băiețeii Berbec, pentru a nu intra în conflict unul cu celălalt.

Berbecul este un copil cu multă energie. El își poate consuma energia rapid practicând un tip de sport, dezvoltând musculatura și abilitățile personale într-un mod armonios.

Dacă îl va vedea pe unul dintre părinți neputincios, copilul Berbec va empatiza cu el și va deveni mai docil, însă în timp se va depersonaliza. De aceea, este important să fie încurajat, lăudat pentru ceea ce a putut face și pentru reușitele lui.

El are nevoie să își tempereze dorința de competiție, iar acest lucru îl poate învăța de la părinți. Și astfel, când va crește, va ști să facă echipă și va depăși cu ușurință mai multe etape, având practic mai puține lecții și o viață mai ușoară și mai calmă.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Spuneți adesea „pot”, „eu pot și, când vei crește, ai să poți și tu”, „facem”, „împreună”, trăiți în entuziasm și curaj, evitați lupta, fuga și întrecerea, impulsivitatea și agresivitatea.

Natura nativilor Berbec este una agitată și, dacă exemplul părinților va fi unul impulsiv, atunci ei își vor reprima acțiunile și pot suferi de febră sau dureri de cap.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.