Heritage invită elevii să se înscrie în Programul „Burse de studii Heritage” 2021-2022
Știri

Heritage invită elevii să se înscrie în Programul „Burse de studii Heritage” 2021-2022

Sursa foto: Heritage

Pentru elevii studioși, cu rezultate academice deosebite, care aspiră la o educație de nivel mondial, Școala Internațională Heritage lansează cea de-a treia ediție a Programului „Burse de studii Heritage”. Sunt invitați să se înscrie cei mai sârguincioși și activi elevi din Republica Moldova, din orice instituție de învățământ, care vor concura pentru 8 burse de studii la Școala Internațională Heritage.

În fiecare an, Programul „Burse de studii Heritage” oferă câștigătorilor, care devin bursieri Heritage, reducerea în proporție de 100% a taxei de școlarizare, precum și frecventarea cluburilor extracurriculare Heritage în mod gratuit.

Și în anul academic 2021-2022, opt dintre cei mai merituoși elevi vor avea șansa să studieze la singura Școală Cambridge din Moldova pentru un an academic deplin și să se bucure de oportunitățile unui program școlar internațional. Familiile elevilor beneficiari vor acoperi doar costurile aferente: uniforma școlară, alimentația, transportul, manualele necesare, participarea la excursii și activități în afara școlii.

Ina Pancenco, elevă în clasa a 9-a: „Când am aflat că am câștigat o bursă de studii la Școala Internațională Heritage, eram în al nouălea cer de bucurie. Această școală m-a impresionat și eram nerăbdătoare să îmi încep studiile și să fac cunoștință cu alți elevi și profesori internaționali. Fiind elevă la Heritage, am avut ocazia să studiez aprofundat limba engleză, să comunic cu vorbitori nativi și să capăt abilități oratorice. De asemenea, am început cursul Cambridge IGCSE, datorită căruia voi obține diploma Cambridge, recunoscută în peste 1.000 de universități ale lumii. Îmi place mult și atmosfera familială din școală”.

Nicoleta Mardari, elevă în clasa a 9-a: „Heritage este o familie care te așteaptă cu brațele deschise și sunt foarte recunoscătoare pentru șansa de a face parte din această comunitate. Eu am câștigat bursa de studii Heritage doi ani la rând. Am avut parte de experiențe minunate, care mi-au adus fericire și încredere în forțele și cunoștințele mele de a reuși la următoarea etapă – universitate.

Câștigarea burselor integrale la această școală este o oportunitate unică, oferită unui număr limitat de elevi, ceea ce face acest câștig și mai prețios. Heritage este una dintre școlile care urmărește dezvoltarea elevilor săi printr-un program bine pus la punct, profesori bine instruiți și pregătiți să împărtășească elevilor cunoștințe. În cei doi ani pe care i-am petrecut la Heritage am reușit să formez prietenii de durată, să mă implic în diverse proiecte școlare și extrașcolare, să particip la numeroase concursuri individuale și de grup și să capăt cunoștințe noi în diferite domenii – aspecte care-mi vor fi de mare folos pe viitor”.

Criteriile de participare la concurs

Pentru a se putea înscrie în Programul „Burse de studii Heritage”, candidații trebuie să respecte următoarele criterii:

  • să fie cetățeni ai Republicii Moldova, vorbitori de română, rusă sau engleză, elevi care urmează ca, în anul academic 2021-2022, să studieze în clasa a VII-a, a VIII-a sau a IX-a;
  • cetățeni ai Republicii Moldova, vorbitori de engleză, elevi care urmează ca, în anul academic 2021-2022, să studieze în clasa a X-a;
  • să aibă o reușită academică foarte bună (nota medie pentru ultimii 2 ani să nu fie mai mică de 9,5);
  • să prezinte confirmări de participare în diverse activități academice (olimpiade, concursuri naționale și internaționale);
  • să aibă o activitate extracurriculară bogată, inclusiv participarea la diverse activități de voluntariat, care poate fi confirmată prin documente oficiale;
  • să cunoască limba engleză la un nivel avansat.

Etapele concursului

Etapa I – Depunerea dosarului: până la 13 iunie, 2021

Participanții vor depune dosarele online, prin transmiterea dosarului complet la adresa electronică scholarship@heritage.md. Dosarul va conține documente personale, dovezi confirmative ale reușitei școlare, ale realizărilor academice și noneducative extraordinare, scrisoare de intenție etc.

Părintele/tutorele candidatului va solicita printr-un mesaj la scholarship@heritage.md cererea de participare la concurs, pe care o va semna și o va expedia împreună cu dosarul de participare.

(Vezi lista completă a documentelor necesare: Regulamentul Programului)

Etapa II – Interviul (online): 24-30 iunie, 2021

În această etapă a concursului vor accede candidații care au acumulat un punctaj mai mare de 90% în prima etapă a concursului. Participanții selectați vor fi invitați să se prezinte într-un mod inedit și creativ: sub forma unui joc, a unui monolog, a unui videoclip înregistrat etc.

În partea a doua a interviului, candidații vor răspunde la un set de întrebări (pe baza informațiilor furnizate în dosar), pentru a evalua cunoștințele elevului, coerența discursului, originalitatea răspunsurilor, precum și nivelul cunoașterii limbii engleze.

(Vezi detalii despre pregătirea pentru interviu: Regulamentul Programului)

Rezultatele Programului „Burse de studii Heritage” 2021-2022 vor fi anunțate pe data de 3 iulie prin publicarea pe site-ul www.heritage.md și pe pagina www.facebook.com/heritage.moldova

Pentru informații suplimentare, studiați Regulamentul Programului sau sunați la numărul de telefon 062022210.

Bursa este valabilă pentru un an academic. Beneficiarii vor putea să-și mențină bursele pentru anii de studii următori prin reconfirmarea anuală a reușitei academice și extracurriculare (prin prezentarea documentelor confirmative) și respectarea condițiilor concursului pentru fiecare an de studii.

Inițiativa „Burse de studii Heritage” se încadrează în programul de responsabilitate social-corporativă al Școlii Internaționale Heritage „GO Heritage”, care prevede: dezvoltarea și promovarea educației de calitate, încurajarea spiritului civic prin acțiuni de voluntariat, acțiuni de filantropie, dezvoltarea comunitară, protejarea mediului înconjurător, dezvoltarea comunității Heritage și dezvoltarea eticii de business. Pentru mai multe informații, accesați pagina: http://heritage.md/ro/noutati/scholarships-2021-2022/

Articolul este unul publicitar. Părerile și informațiile exprimate aici nu aparţin Suntparinte.md și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Suntparinte.md 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.