Grădinițele, școlile și spitalele din Chișinău vor fi conectate la căldură în această săptămână
Știri

Grădinițele, școlile și spitalele din Chișinău vor fi conectate la căldură în această săptămână

By 11/10/2021 octombrie 12th, 2021 No Comments

Sursa foto: nola.com

Pe parcursul acestei săptămâni, în grădinițele, școlile și spitalele din municipiul Chișinău va fi conectat agentul termic. Anunțul a fost făcut de către primarul general Ion Ceban, la ședința de astăzi a Primăriei Chișinău.

„Știu că situația privind aprovizionarea cu gaze naturale este cea care este, dar în încăperi este destul de rece – mă refer la micuții de la grădinițe, școli și din spitalele municipale. Mai ales cei mici nu trebuie să stea încotoșmănați în încăperi – afară e frig, înăuntru nu-i tare cald. Am primit mai multe mesaje și solicitări de la părinți. Am discutat și cu Termoelectrica pentru ca, în toate instituțiile educaționale și în cele din domeniul sănătății, să fie conectată, treptat, căldura pe parcursul acestei săptămâni”, a declarat Ion Ceban.

Menționăm că locuitorii Chișinăului pot solicita conectarea la căldură înainte de decizia oficială de începere a sezonului de încălzire. Iniţial, gestionarul blocului trebuie să se asigure că au fost îndeplinite toate lucrările de pregătire a sistemului interior. Ulterior, acesta va depune o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcţie de sector. Pentru a conecta blocul la căldură, e nevoie de acordul a jumătate dintre locatari.

Imediat după înregistrarea solicitării, specialiştii întreprinderii vor verifica posibilitatea conectării şi, în cel mai scurt timp, blocul va fi conectat la căldură. Procedura nu durează mai mult de trei ore.

Anul trecut, sezonul termic în capitală a început oficial pe data de 30 octombrie. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.