Grădinițele rămân închise până la 1 septembrie
Știri

Grădinițele rămân închise până la 1 septembrie

Sursa foto: suntparinte.md

Grădinițele din Republica Moldova vor rămâne închise până la 1 septembrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat Instrucțiunea privind redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie după ridicarea stării de urgență în sănătate publică și Raportul de autoevaluare a instituției privind pregătirea pentru redeschidere. Documentele au fost deja aprobate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și de Agenția Națională de Sănătate Publică.

Totuși, Comisia Extraordinară a decis menținerea deciziei privind sistarea activității instituțiilor de educație timpurie. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a menționat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că menținerea unui număr mare de cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus reprezintă un risc pentru preșcolari. Conform ultimelor informații, până la acest moment, au fost infectați 1.192 de copii și 195 de femei însărcinate.

Copiii care au contractat virusul au următoarele vârste:

  • 0-1 ani: 107 copii (9%)
  • 1-5 ani: 328 de copii (28%)
  • 5-10 ani: 277 de copii (23%)
  • 11-17 ani: 480 de copii (40%)

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 22 105 cazuri. În același timp, 15 407 persoane au fost vindecate. Pe de altă parte, au fost înregistrate 721 de decese.

Menționăm că, astăzi, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe data de 31 august.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.