Grădinițele private din țară vor fi redeschise începând cu ziua de luni
Știri

Grădinițele private din țară vor fi redeschise începând cu ziua de luni

Sursa foto: Suntparinte.md/Foto-simbol

Grădinițele private din Republica Moldova își vor relua activitatea începând cu luni, 17 august. Decizia a fost luată azi, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Redeschiderea instituțiilor va fi posibilă doar cu respectarea Instrucțiunii privind pregătirea instituțiilor de educație timpurie private în contextul pandemiei COVID-19.

Fondatorul privat şi administraţia instituţiei vor stabili un program redus de activitate a grădiniței (nu mai mare de 7-9 ore), cu aflarea copiilor în instituţie nu mai mult de 5-7 ore. Părinţilor li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme.

În fiecare grupă se vor afla maximum 7-8 copii de 2-4 ani şi 10-12 copii de 4-6 (7) ani, în funcţie de suprafaţa din grupă, dar nu mai mică de 4 m2 pentru un copil.

Conform hotărârii, redeschiderea grădinițelor va fi strict coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în conformitate cu Raportul de autoevaluare privind pregătirea instituțiilor în perioada pandemică.

Decizia aprobată de CNESP la ședința de azi este cuprinsă în Hotărârea nr. 25 din 15.08.2020.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.