(Galerie FOTO) Zeci de mame și femei însărcinate, la atelierul „Mami, Alăptează-mă!”, ediția a treia
Bebeluș

(Galerie FOTO) Zeci de mame și femei însărcinate, la atelierul „Mami, Alăptează-mă!”, ediția a treia

Au marcat începutul Săptămânii Mondiale a Alăptării printr-un seminar interactiv. Zeci de mame și femei însărcinate au participat astăzi la cea de-a treia ediție a atelierului „Mami, Alăptează-mă!”. Evenimentul a fost organizat de platforma E-sănătate.md și Spitalul Clinic Municipal nr. 1.

Participantele au aflat informații despre pozițiile optime în timpul alăptării, cum să-și revină după o naștere naturală sau prin cezariană, cum să facă sport după naștere ca să fie sănătoase și împăcate cu corpul lor.

Totodată, specialistele în domeniu le-au explicat mamelor cum să aleagă corect un sistem de purtat și ce include o alimentație sănătoasă în timpul alăptării.

În perioada 1-7 august curent, Republica Moldova, împreună cu alte 175 de țări din lume, marchează Săptămâna Mondială a Alăptării. Organizaţia Mondială a Sănătăţii și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la șase luni şi continuarea alăptării cu introducerea treptată a alimentaţiei complementare până la doi ani şi mai mult.

În afară de beneficiile imediate pentru copii, alăptarea contribuie la o viaţă sănătoasă. Adolescenţii şi adulţii care au fost alăptaţi sunt mai puţin expuși riscului de a fi supraponderali sau obezi, de a avea diabet de tip 2, precum și posedă performanţe mai bune la testele de inteligenţă.

Alăptarea aduce beneficii și mamelor, inclusiv: reduce riscul apariţiei cancerului de ovar şi de sân; previne depresia postnatală; ajută la refacerea uterului; ajută mama să revină la greutatea ideală etc.

Suntparinte.md va publica în următoarele zile articole despre fiecare subiect abordat la seminarul de astăzi. În continuare, vă prezentăm o galerie foto de la eveniment:

Vezi și:

Atelier în aer liber pentru gravide și mămici: Cât de importantă este alăptarea și care sunt pozițiile corecte

„Mami, alăptează-mă!”, ediția a II-a: Galerie FOTO de la evenimentul pentru părinți cu pici și femei însărcinate

Fotografiile au fost realizate de Alexandru Statnîi

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.