(FOTO) Circa 1.000 de vizitatori și-au umplut traistele cu produse eco. Cum s-a desfășurat primul eveniment al Caravanei IarmarEco
Știri

(FOTO) Circa 1.000 de vizitatori și-au umplut traistele cu produse eco. Cum s-a desfășurat primul eveniment al Caravanei IarmarEco

Sursa foto: EcoVisio

Pâine, uleiuri, fructe și legume, produse cosmetice naturale, precum și multe alte produse eco au bucurat vizitatorii ieri, 4 octombrie, la primul eveniment din cadrul Caravanei IarmarEco, organizat la Chișinău.

Pe lângă faptul că au putut procura produse alimentare și handmade, expuse de 50 de producători locali, vizitatorii au putut să colecteze deșeurile electronice și cele din plastic, au avut parte de consultanță gratuită în agricultura ecologică, au făcut schimb de cărți și s-au fotografiat pentru a imortaliza în imagini amintiri colorate.

Într-o atmosferă prietenoasă și însorită, cei circa 1.000 de vizitatori și-au umplut traistele cu produse gustoase și utile. Cât timp cei mari se delectau la cumpărături, cei mici participau la un atelier de pictură pe borcane și sticle.

„În acest an plin de provocări, IarmarEco a avut ca scop susținerea micilor producători locali, prin crearea unui spațiu pentru a-și promova și vinde producția și, în același timp, prin încurajarea consumului local și responsabil în rândul populației. Reacțiile expozanților și ale vizitatorilor, deopotrivă, ne confirmă că evenimentul și-a atins scopul și chiar a depășit așteptările, ceea ce ne motivează să depunem și mai departe eforturi în această direcție”, spune Tatiana Bogaci, coordonatoarea Caravanei IarmarEco 2020.

Pentru siguranța tuturor, distanța dintre standuri a fost mărită, expozanții au primit măști reutilizabile din material textil reciclat, dezinfectantul a fost accesibil la intrarea în parc, precum și pe mesele expozanților. 

IarmarEco – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social a ajuns anul acesta la a opta ediție, însă pentru prima dată a fost organizat sub formă de caravană, în mai multe localități din țară. Dacă nu ai prins evenimentul din Chișinău, mai poți participa curând la IarmarEco în:

  • Rezina – 10 octombrie, piața orașului Rezina
  • Satul Sîngereii Noi, raionul Sîngerei – 14 octombrie, parcul Sîngereii Noi
  • Ialoveni – 17 octombrie, parcul Sfatul Țării

Toate evenimentele se vor desfășura între orele 11:00 și 17:00 și accesul va fi gratuit. Mai multe detalii despre expozanți, activități și fiecare localitate din cadrul Caravanei IarmarEco vei găsi pe pagina de Facebook IarmarEco sau pe iarmareco.md.

—————————————————————————————————————-

Caravana IarmarEco 2020 este organizată de EcoVisio și finanțată de Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud – Est (EFSE DF) în cadrul inițiativei EU4Business, de IM Swedish Development Partner și de Suedia. Parteneri locali: Primăria Ialoveni, Primăria Rezina, Primăria Sîngereii Noi și Pretura Buiucani.

Suntparinte.md este partenerul media al evenimentului

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.