Copil mic

(Foto) 10 trucuri ingenioase pentru a-ți ajuta copilul să învețe lucruri noi

Postat de mai 6, 2016 No Comments

Atunci când copiii cresc, părinții sunt gata să facă orice doar pentru a-i ajuta să înțeleagă cum să lege șireturile, să distingă culorile sau să învețe lumea din jurul lor.

Brightside.md a adunat cele mai creative tehnici care îți pot veni în ajutor atunci când vrei să îți înveți copilul cum să facă față provocărilor vârstei:

Culorile 

Taie din carton colorat pătrate cu dimensiunile 8 x 8 cm. Cumpără niște cârlige de haine și vopsește-le în aceeași culoare precum cartonul. Apoi arată-i copilului cum să compare culorile folosind acele pătrate și cârlige.

435355-650-1454317687-IMG_2224

Legarea șireturilor 

Desenează o pereche de încățăminte pe o bucată de carton. Folosește un foarfece pentru a face găuri mici, ca în cazul unei perechi de încălțăminte și leagă două șireturi între ele. Astfel, copilul poate exersa legarea șireturilor oricând.

2

Sistemul solar

Taie diferite fructe și formează din ele un mic sistem solar (imaginea de mai jos te va ajuta sa aranjezi planetele în ordinea corectă). În acest fel, copilul va avea parte de o gustare sănătoasă și va învăța denumirea planetelor.

3

Abecedar de buzunar 

Confecționează pentru copilul tău un Abecedar de buzunar pentru a-l avea mereu la îndemână și a învăța mai repede alfabetul. Ia doi nasturi mari care să servească drept coperți. Taie un rând de hârtie în formă de cercuri, care să aibă aceeași mărime ca nasturii. Ele vor fi paginile Abecedarului, după care poți scrie literele în el. Împăturește lanțul de cercuri si lipește capetele de nasturi. Abecedarul este gata!

4

Lego și matematica

Jucariile Lego sunt o metodă perfectă pentru a-ți învăța copilul cum să rezolve probleme ușoare de matematică și să înțeleagă unele concepte abstracte. De exemplu, poți folosi Lego pentru a-i explica diferențele dintre fracții și numere întregi.

5

Nuanțe

Folosește sticlă colorată ca să faci o lentilă pentru reflecția luminii. Aceasta este o modalitate bună pentru a-i arăta copilului diferite nuanțe de culoare.

6

Experiment chimic

Găsește două baloane, o lumânare, chibrituri și puțină apă. Umflă un balon și ține-l deasupra flăcării lumânării pentru a demonstra că baloanele se sparg la temperaturi înalte. Apoi toarnă puțină apă în al doilea balon, leagă-l și ține-l deasupra flacării lumânării. Balonul umplut cu apă nu va fi afectat de temperatură. Explică-i copilului că acest lucru se întâmplă, deoarece apa care umple balonul absoarbe căldura. De aceea balonul nu se sparge sau nu ia foc.

7

Aflarea greutății

Acest exemplu îl va ajuta pe copilul tău să își aducă aminte, mai repede și mai ușor, de unitățile de măsură a greutăților. Ia niște pungi de plastic, etichetează-le cu greutatea lor (kilograme, grame etc.) și umple-le cu orez. Spune-i copilului să compare diferența de greutate.

8

Desen cu numere

A desena cu numere este o metodă distractivă prin care îi trezești interesul copilului atât pentru creativitate, cât și pentru matematică. De asemenea, este o activitate simplă la care și cei mai mici copii vor putea să participe.

9

Program zilnic

Reperele vizuale pe un ceas îl va învăța pe copil să înțeleagă de sine stătător ce înseamnă conceptul unei rutine zilnice.

10

Sursa foto: Arhiva UNICEF

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.