Fost angajat al Grădiniței nr. 55 face dezvăluiri: Copiii erau agresați verbal, aruncam gunoiul în tomberoanele din curțile vecine
Preșcolar

Fost angajat al Grădiniței nr. 55 face dezvăluiri: Copiii erau agresați verbal, aruncam gunoiul în tomberoanele din curțile vecine

După ce Rise.md a publicat o investigație despre acțiunile de violență din Grădinița nr. 55 din Chișinău, un fost angajat al instituției ne-a contactat pentru a ne povesti despre experiența neplăcută pe care a avut-o în perioada în care a activat la grădiniță.

Persoana, căreia îi vom păstra anonimatul, ne-a povestit că în instituția respectivă violența verbală era la ordinea zilei. De cele mai multe ori, cei care strigau și făceau observații copiilor erau angajații cu un stagiu mai mare, mai „dezechilibrați emoțional”. De fapt, recunoaște persoana, violența fizică și verbală este prezentă în majoritatea grădinițelor, chiar dacă despre asta nimeni nu are curaj să vorbească.

Fostul angajat ne-a povestit că, de multe ori, educatoarele se enervau din cauza unor copii pe care îi numeau „problematici”:

„Existau mereu avertizări față de această instituție. Când activam acolo, un părinte scrisese plângere pe numele unei educatoare, din motiv că i-a agresat copilul. Ulterior, am aflat că acel preșcolar i-a adresat cuvinte necenzurate și a lovit-o, motiv pentru care educatoarea l-a agresat, la rândul ei”.

Persoana ne-a povestit și alte dedesubturi care au determinat-o să plece și să se angajeze într-o altă instituție de învățământ preșcolar:

„Lucram ca personal auxiliar. Din motiv că la bucătărie era doar un singur angajat – bucătăreasa, eram chemate din grupă și obligate să curățăm cartofi sau să facem alte treburi la bucătărie. De asemenea, trebuia să facem curățenie în curtea grădiniței și să târâm buturugi”.

În același timp, fostul angajat ne-a relatat ce se întâmpla cu deșeurile din grădiniță.

„Nu știu în ce mod administrația diviza banii pentru transportarea deșeurilor, însă autospeciala venea o dată la 3-4 zile. Tomberoanele erau arhipline, era o catastrofă. Eram nevoite să ducem gunoiul de la grădiniță în tomberoanele caselor de locuit din apropiere. Trebuia să fim atenți, ca să nu ne vadă cineva dintre locatari. Și așa era de fiecare dată”, mărturisește persoana.

Am încercat să discutăm cu responsabilii de la Grădinița nr. 55, însă persoana care ne-a răspuns la telefon a refuzat să ne asculte, motivând că personalul este ocupat și scrie explicații ministerelor și Procuraturii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.