Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, iese pentru două luni în concediu de paternitate
Parenting

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, iese pentru două luni în concediu de paternitate

Fondatorul și CEO al Facebook, Mark Zuckerberg, intenționează să își ia două luni de concediu de paternitate după nașterea celei de-a doua fiice. Despre aceasta a anunțat Zuckerberg într-un mesaj pe pagina sa, precizând că, la compania unde lucrează, părinților le sunt oferite patru luni de concediu de maternitate și de paternitate.

Zuckerberg a scris că va profita de facilitatea care există la Facebook de a-și împărți concediul în două perioade:

„Când s-a născut Max, mi-am luat două luni de concediu de paternitate. Întotdeauna voi fi recunoscător pentru faptul că am putut petrece atât de mult timp cu ea în primele luni de viață. Noua noastră fiică vine în curând și intenționez să îmi iau din nou două luni de concediu de paternitate. De data aceasta, voi profita de facilitatea care există la Facebook de a împărți concediul în părți. Inițial, îmi voi lua o lună de concediu pentru a sta cu Priscilla (Chan) și cu fetele, apoi vom petrece împreună întreaga lună decembrie. Aștept cu nerăbdare să ne apropiem de noua noastră micuță și să o luăm pe Max în aventuri”.

„La Facebook, oferim patru luni de concediu de maternitate și de paternitate, deoarece studiile arată că, atunci când părinții petrec timpul cu nou-născuții, este bine pentru întreaga familie. Și sunt destul de sigur că lucrurile vor fi în ordine la birou până când mă voi întoarce”, a adăugat fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg și-a luat două luni de concediu paternal și după nașterea primei fiice, Maxima Chan Zuckerberg, în 2015. Miliardarul american a anunțat în martie că va avea un al doilea copil.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.