Familiile cu copii pot merge la bancă sau la oficiul poștal pentru a primi indemnizația
Știri

Familiile cu copii pot merge la bancă sau la oficiul poștal pentru a primi indemnizația

Sursa foto: Adobe Stock

Familiile cu copii pot merge deja la bancă pentru a primi indemnizațiile. Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că, astăzi, a fost efectuat ultimul transfer pentru plata indemnizaţiilor, inclusiv mijloacele financiare destinate achitării indemnizaţiilor paternale.

Pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul social sau salarial în cazul indemnizaţiei de incapacitate temporară de muncă. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card, banii pot fi primiți în orice oficiu poştal, indiferent de locul înregistrării la domiciliu.

Pentru plata indemnizaţiei unice la naşterea copilului au fost transferate 27 de milioane de lei, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani – 24,8 milioane de lei, pentru indemnizaţia  lunară pentru creşterea copilului conform opţiunilor până la vârsta de 2,2 ani sau 3 ani – 112,8 milioane de lei, pentru indemnizația paternală – 2 milioane de lei.

De asemenea, au fost transferați banii pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină.

Conform calendarului de plată stabilit pentru luna noiembrie, au fost deja efectuate transferurile pentru alte prestaţii sociale, cum ar fi pensii, compensaţii, alocaţii, ajutor social, ajutor de şomaj, ajutor pentru perioada rece a anului, prima tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, suma totală fiind de circa 1,9 miliarde de lei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.