Familiile cu copii pot depune online cererea pentru indemnizația lunară
Util pentru părinți

Familiile cu copii pot depune online cererea pentru indemnizația lunară

Serviciul în format electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” a fost completat cu opţiunea „indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni (pentru persoanele asigurate)”.

Cererea electronică poate fi depusă prin accesarea serviciului electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”. Persoana solicitantă trebuie să completeze separat pentru fiecare tip de indemnizaţie prin selectarea tipului de indemnizaţie adresate familiilor cu copii, introducerea IDNP-lui personal şi IDNP-lui copilului (copiilor).

În prezent, familiile cu copii pot depune, în mod electronic, cererea pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii:

  • indemnizaţia unică la naşterea copilului;
  • indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului (pentru persoanele asigurate) – până la împlinirea vârstei de 3 ani şi până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni;
  • indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoanele neasigurate);
  • indemnizaţia paternală;
  • indemnizaţia lunară de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuţi dintr-o singură sarcină.

Datele personale ale solicitantului şi copilului sunt confirmate în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei. Cererea electronică este acceptată numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi când este confirmată relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.

În cadrul serviciului în format electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” poate fi verificată etapa de prelucrare a cererii depuse în mod electronic prin accesarea opţiunii „Verifică statutul”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.