Există săpun și dezinfectanți în școlile și grădinițele din Moldova? ANSP va efectua verificări
Știri

Există săpun și dezinfectanți în școlile și grădinițele din Moldova? ANSP va efectua verificări

Sursa foto: suntparinte.md

Reprezentanții structurilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor merge în școli și grădinițe, pentru a verifica dacă instituțiile de învățământ dispun de săpun, dezinfectanți și alte produse de igienă. Despre aceasta a anunțat astăzi ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

„Venim cu recomandări către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de a fortifica măsurile de igienizare în cadrul instituțiilor educaționale. Vreau să atenționez managerii instituțiilor de învățământ nu doar să informeze copiii privind aceste măsuri, ci și să asigure organizarea acestui proces – să existe săpun și apă.

Atunci când blocul sanitar se află afară și ne dăm bine seama că nu există apă caldă, să existe toate dispozitivele corespunzătoare pentru a asigura dezinfectarea mâinilor copiilor. Informarea copiilor este și responsabilitatea părinților, dar solicităm respectuos să se implice și cadrele didactice”, a menționat ministra.

Un studiu realizat de Platforma Copiilor, prezentat în martie 2018, ilustrează o situație îngrijorătoare: chiar dacă 90% dintre copiii intervievați spun că există lavoare unde pot să-și spele mâinile, 70% dintre aceștia menționează că rar există sau niciodată nu există săpun. De asemenea, 75 la sută dintre respondenți au menționat că la WC nu există niciodată hârtie igienică și că mirosul este foarte urât.

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 12 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19, dintre care zece adulți și doi copii. Pacienții sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.