Eveniment caritabil la Chișinău: Elevii vor picta pentru a susține copiii rămași fără îngrijire părintească
Știri

Eveniment caritabil la Chișinău: Elevii vor picta pentru a susține copiii rămași fără îngrijire părintească

Elevii de la școlile și liceele de artă din Republica Moldova vor picta în scop caritabil. Banii adunați din vânzarea tablourilor vor fi folosiți pentru activitatea Centrului de Plasament al Copilului, o subdiviziune a Fundației Regina Pacis, care oferă protecție temporară copiilor lipsiți de dragoste părintească sau aflați în situație de risc.

Timp de patru ore, participanții își vor expune ideile pe pânze, folosind tehnica preferată, după care un juriu specializat va desemna câștigătorii. Decernarea premiilor va avea loc în jurul orei 16:00. La finalul evenimentului, studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor încânta publicul cu un recital instrumental și de muzică vocală.

Picturile realizate în cadrul evenimentului vor fi expuse ulterior în galeriile de artă din Moldova și Italia, iar banii din vânzarea tablourilor vor fi utilizați în susținerea copiilor aflați în dificultate.

Evenimentul este organizat de Fundația Regina Pacis, sub egidele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Ambasadei Italiei la Chișinău.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]„Ambasada susține mereu inițiativele menite să promoveze activitățile culturale și artistice. Cu atât mai mult, acest eveniment este dedicat lui Leonardo da Vinci, în contextul celebrării a 500 de ani de la moartea marelui artist. Sper că, pentru acești copii talentați, care vor participa la concurs, va fi o experiență frumoasă și de neuitat. Ambasada, la rândul său, va oferi un premiu unuia dintre câștigători”, a menționat Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti.[/dt_quote]

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 10:00, la cea de-a patra ediție a concursului de pictură „Vernisaj de primăvară”. 

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]„Tradițional, în fiecare an, organizăm Vernisajul de Primăvară pentru a promova și încuraja tinerele talente din întreaga țară. Evenimentul mai oferă posibilitatea de a colecta fonduri pentru copiii în dificultate din cadrul Centrului de Plasament Regina Pacis. Prin urmare, încurajăm oamenii să se alăture acestui eveniment, pentru că doar împreună putem face lumea mai bună”, susține directorul Fundației Regina Pacis, Ilie Zabica.[/dt_quote]

„Vernisajul de primăvară” este o acțiune caritabilă realizată în parteneriat cu Centrul Comercial Shopping MallDova și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Sponsori ai evenimentului: Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, SRL Igiena Company, fabrica italiană de confecționare a îmbrăcămintei UNIFORM, SRL Mico Catering, SRL Blocnotes.

***

Fundația Regina Pacis este o organizație de binefacere care activează în Moldova de 18 ani și are misiunea de a crea un mediu protejat pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor în situație de risc, precum și de a crește calitatea vieții persoanelor în etate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.