„Este pentru Asociația Odoraș”. La Grădinița nr. 211, părinții ar fi obligați să achite 1.000 de lei pentru înscriere
Știri

„Este pentru Asociația Odoraș”. La Grădinița nr. 211, părinții ar fi obligați să achite 1.000 de lei pentru înscriere

Sursa foto: suntparinte.md

La Grădinița nr. 211 din sectorul Ciocana al capitalei, părinții ar fi obligați să achite câte 1.000 de lei pentru înscrierea copilului. Despre aceasta a anunțat astăzi primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, după ce a primit mai multe mesaje de nemulțumire din partea părinților. 

„Se pare că unii directori nu au înțeles rugămintea mea. Pe parcursul săptămânii trecute am primit mesaje de la părinți că se percepe taxa de înscriere de 1.000 de lei sub paravanul că este pentru asociație. Am rugat să nu fie astfel de „ascunzișuri legale”, ca părinții să fie obligați să achite ca să-și înscrie copilul la grădiniță. Rog să faceți un control. Mergem până la rezilierea contractului dintre instituția de educație timpurie și Asociația Obștească „Odoraș”, dacă altfel nu se înțelege”, a menționat Ruslan Codreanu.

Totodată, edilul interimar al capitalei a anunțat că va fi inițiată o anchetă de serviciu.

Amintim că, în luna decembrie 2018, Ruslan Codreanu a solicitat conducerii Direcției educație să revizuiască statutul tuturor asociațiilor care activează în grădinițele și școlile din Chișinău, astfel încât aceste asociații să nu prevadă nicio de taxă de înscriere.

Cazurile de corupție pot fi raportate pe adresa de e-mail: ruslan.codreanu@pmc.md. Totodată, puteți sesiza neregulile din grădiniță la secțiunea „Raportează abuz” (pe platforma egradinita.md), unde veți completa un formular în care să menționați problema cu care vă confruntați.

Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.