Elevii vor recupera orele pentru zilele suplimentare de vacanță până la sfârșitul anului de studii
Știri

Elevii vor recupera orele pentru zilele suplimentare de vacanță până la sfârșitul anului de studii

Sursa foto: Playtech.ro/Foto-simbol

Perioada de recuperare a orelor pentru zilele suplimentare de vacanță a fost extinsă până la sfârșitul anului de studii 2021-2022, și nu până la sfârșitul semestrului I, cum era planificat anterior. Ministerul Educației și Cercetării a luat această decizie după ce a discutat, în cadrul unei ședințe, cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ).

Responsabili de organizarea activităților de recuperare a orelor sunt conducătorii instituțiilor de învățământ, care vor elabora un orar de recuperare și îl vor coordona cu OLSDÎ.

Amintim că, în baza Hotărârii Comisiei Extraordinare, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă cu 7 zile pentru elevii din instituţiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal publice și private, în unitățile administrativ-teritoriale în care este stabilit pragul roșu de alertă.

Luni, 1 noiembrie, mai mulți părinți au depus o petiție la Guvern, prin care și-au exprimat nemulțumirea față de prelungirea vacanței de toamnă și au solicitat revenirea elevilor la ore în regim fizic. De asemenea, părinții au declarat că sunt îngrijorați de faptul că elevii vor trebui să recupereze toate orele până la sfârșitul semestrului I.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.