Elevii vor învăța în timpul vacanței de Paști, dar nu vor primi teme pentru acasă
ȘcolarȘtiriUncategorized @ro

Elevii vor învăța în timpul vacanței de Paști, dar nu vor primi teme pentru acasă

Sursa foto: demo.dueza.com

Elevii vor învăța de la distanță în perioada destinată vacanței de Paști, însă nu vor primi teme pentru acasă. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

„Am ținut cont de multiplele solicitări ale părinților și cadrelor didactice de a nu întrerupe procesul educațional în această perioadă. Nu dorim recuperarea orelor pierdute în zilele de sâmbătă sau vara. Intenționăm să respectăm programul zilnic de 5 ore. În această săptămână vor fi excluse temele pentru acasă”, a menționat ministrul.

Totodată, Igor Șarov a îndemnat cadrele didactice să nu supraîncarce elevii cu sarcini în perioada de carantină și să aibă grijă de sănătatea emoțională a elevilor. De asemenea, a solicitat cadrelor didactice să propună elevilor sarcini unde pot fi folosite materiale pe care elevii le au acasă și nu trebuie să le procure.

Conform Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, elevii urmau să se afle în vacanța de Paști timp de zece zile, în perioada 18 aprilie–27 aprilie, 2020.

Zilele de 21-24 aprilie au fost declarate zile libere pentru persoanele care lucrează în sectorul bugetar, nu și pentru cadrele didactice. În acest an, Paștele Blajinilor a fost transferat pentru 6, 7 și 8 iunie, respectiv 27 aprilie va fi zi de lucru pentru bugetari.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.