Elevii nu vor mai fi obligați să stea la distanță de 1,5 m de ceilalți colegi
Știri

Elevii nu vor mai fi obligați să stea la distanță de 1,5 m de ceilalți colegi

Sursa foto: lbc.co.uk

Distanța fizică dintre elevi în cadrul instituțiilor de învățământ a fost modificată. Fiecare elev/student va ocupa zilnic acelaşi loc în bancă/masă la o distanţă de cel puţin 1 m faţă de ceilalţi (în faţă spate şi lateral), nu 1.5 m, cum era până acum.

Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat șefilor organelor locale de specialitate în domeniul învățământului ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să fie prezentate informațiile privind noua reconfigurare a claselor.

Totodată, pentru asigurarea utilizării în siguranță a platformelor de comunicare sincronă, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Centrul Internațional „La Strada”, va organiza cursuri de formare pentru cadrele didactice și manageriale din instituțiile de învățământ din țară.

Astăzi, alte 713 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, după ce au fost efectuate 2.614 teste. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 49 666 de cazuri.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.