Elevii din toată țara nu vor face lecții săptămâna viitoare
Știri

Elevii din toată țara nu vor face lecții săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, elevii din instituțiile de învățământ publice, cât și din cele private, de toate nivelurile, nu vor participa la ore de la distanță. Decizia a fost luată în contextul în care zilele 30 martie – 03 aprilie sunt declarate zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, publice și private, privind obligația de a respecta deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Conform ultimei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale, vor fi întreprinse următoarele măsuri:

  1. Circa 10 000 de medici din prima linie (cei care depistează și oferă asistență medicală persoanelor cu COVID-19) vor fi testați. Banii pentru efectuarea testelor vor fi alocați din bugetul de stat.
  2. Polițiștii de frontieră, colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării, aflați în prima linie, urmează să fie testați la prezența COVID-19.
  3. Toate persoanele care vor reveni în țară vor fi testate obligatoriu la intrarea în țară.
  4. Persoanele care revin în țară și nu dețin poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală vor fi obligate să achite polița, cu excepția copiilor și pensionarilor.
  5. Săptămâna viitoare va fi declarată săptămână liberă (30 martie-3 aprilie), cu excepția anumitor tipuri de servicii economice strict necesare.
  6. Va fi introdus regim special – interzicerea de a ieși din casă în intervalul orelor 23:00-5:00, fără strictă necesitate.


Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.