Elevii din Moldova nu vor recupera orele, începând cu luna septembrie
Știri

Elevii din Moldova nu vor recupera orele, începând cu luna septembrie

Sursa foto: a-tv.md

Structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează că, pe rețelele sociale, circulă o informație falsă precum că elevii și studenții vor recupera, începând cu septembrie, orele din semestrul al II-lea.

În plus, nu există niciun demers cu nr. de înregistrare 04/1-09/2058 din 01.04.2020, unde ar fi menționat despre recuperarea orelor. Ministerul anunță că procesul educațional va continua de la distanță în perioada stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, declarată în perioada 17 martie – 15 mai, 2020.

Persoanele vinovate de distribuirea, în spațiul public, a acestor informații false urmează să fie identificate de oamenii legii, după care va fi stabilită metoda de sancționare.

Amintim că, în această săptămână, elevii din instituțiile de învățământ public și privat, de toate nivelurile, nu participă la ore de la distanță. Decizia a fost luată în contextul în care zilele 30 martie – 03 aprilie sunt declarate zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar. Procesul va fi reluat de săptămâna viitoare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.