Știri

E în clasa a III-a și are grijă de gospodărie, după ce i-a decedat tatăl. Despre copiii pe care-i vom susține mâine la Maratonul Copiilor

Postat de octombrie 12, 2018 No Comments

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei te invită mâine, 13 octombrie, la evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”. În acest an, participanții se vor prinde în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii din familii nevoiașe asistați în Centrul comunitar din s. Roşu, Cahul. Din cauza migraţiei şi a sărăciei, acești copii sunt lipsiți de anumite bucurii ale copilăriei și, de cele mai multe ori, sunt nevoiți să abandoneze școala.

În Centrul de zi, 25 de copii sunt ajutaţi să îşi pregătească temele pentru acasă, sunt implicați în activităţi creative şi sportive, primesc un prânz cald şi sunt implicați în acțiuni de voluntariat.

Artiom a rămas în grija bunicii de când era mic. Părinții au fost nevoiți să plece peste hotare din cauza sărăciei și a lipsei unui loc de muncă. Frecventează Centrul din satul Roșu de la vârsta de 6 ani, atunci când în localitate a fost închisă grădinița pentru o perioadă îndelungată. Aici și-a descoperit pasiunea pentru sport. Visează să devină fotbalist şi chiar face parte dintr-o echipă pentru juniori din localitate. Are succese mari nu doar în sport, ci și la învățătură. Este un băiat cu visuri mărețe. Pe data de 13 octombrie, tu poți să îl ajuți să fie mai aproape de ele.

„Un copil cuminte și săritor la nevoie”. Așa este caracterizat Daniel de echipa Centrului Social din satul Roşu. Vine aici deja de 3 ani şi este un exemplu pentru toţi copiii. Acasă îl aşteaptă mama şi frăţiorul de 4 ani, diagnosticat cu o boală genetică gravă. Din cauza bolii fratelui mai mic, mama este nevoită să stea acasă. Daniel se confruntă cu multe greutăţi, dar rămâne optimist şi învaţă bine. Este unul dintre cei mai buni elevi din clasă, îi place să citească şi să înveţe lucruri noi. Când va creşte, băiatul vrea să devină avocat, să îi poată apăra „pe cei mai slabi”.

Daniela, de 9 ani, este ajutorul şi sprijinul mamei sale. Viaţa le-a pregătit ei şi fraţilor mai mici o lecţie grea. Acum 2 ani le-a decedat tatăl și toate responsabilitățile au căzut pe umerii ei și ai mamei. Deşi e în clasa a III-a, Daniela are grijă de casă și de gospodărie, așa cum mama lucrează mult pentru a putea face față necesităților. Vine la Centrul din satul Roşu, împreună cu frații ei, pentru că aici primesc un prânz cald şi ajutor să îşi facă temele. Deşi a trecut prin multe greutăţi, a rămas optimistă şi foarte sârguincioasă. Visează să devină medic şi să aibă o viaţă mai bună. Pe data de 13 octombrie, tu ai şansa să o susţii.

Pentru a participa la Maraton, vino mâine, la ora 10:00, la Manejul de Atletică Uşoară. 

Detalii citești:

Înscrie-ți copilul la Maraton și ajută astfel copiii de la Centrul comunitar din satul Roşu, Cahul

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.