După ora 23:00 va fi permisă ieșirea din casă. Lista tuturor restricțiilor care au fost anulate
Știri

După ora 23:00 va fi permisă ieșirea din casă. Lista tuturor restricțiilor care au fost anulate

Sursa foto: kltv.com

Începând cu 26 aprilie, va fi permisă circulația în afara casei în intervalul orelor 23:00-5.00. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Comisia a mai decis ca, începând cu 26 aprilie, să fie reluat procesul educațional în instituţiile de învăţământ profesional-tehnic şi superior pentru realizarea orelor și stagiilor care nu pot fi desfășurate la distanță.

Începând cu 2 mai, va fi permisă reluarea activităţii teatral-concertistice, cu capacitatea maximă de 30% din numărul de locuri pentru spectatori.

Tot începând cu 2 mai, va fi permisă organizarea activităților culturale în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema, acreditate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu respectarea măsurilor de prevenire și control COVID-19.

O altă decizie ține de oficierea slujbelor. Începând cu 25 aprilie și până la 11 mai, evenimentele tradiționale religioase se vor desfășura în aer liber, fiind respectată distanța fizică de 1,5 metri.

Amintim că, în Republica Moldova, a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până pe data de 30 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de 52 de deputați. Documentul însă nu conține acțiuni și restricții concrete pentru această perioadă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.