Știri

După grădinițe, e rândul liceelor. Meniurile din trei instituții au fost azi verificate

Postat de septembrie 5, 2017 No Comments

Meniul elevilor din țară a ajuns în vizorul Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău. Astăzi, responsabilii din sănătate au verificat trei instituţii de învăţământ general din capitală, accentul fiind plasat pe organizarea alimentaţiei copiilor. Verificările au loc în contextul campaniei de verificare a blocurilor alimentare din instituţiile de învăţământ general din capitală – gimnazii și licee, lansată astăzi. 

În urma evaluării, s-a stabilit că în două din cele trei instituţii meniul nu prevede fructe proaspete. Totodată, predomină crupele şi pastele făinoase. Specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au recomandat modificarea meniurilor, cu ajustarea acestora la conţinutul suficient de fructe şi legume proaspete, de sezon, precum şi reducerea cantităţii de făinoase.

Evaluările se vor desfăşura timp de o lună în cele circa 160 de instituţii de învăţământ general din municipiu, perioadă în care responsabilii din sănătate vor verifica dacă toate recomandările înaintate în cadrul evaluărilor au fost aplicate, prin control repetat în aceste instituţii.

Medicul-şef sanitar de stat, Luminiţa Suveică, a menţionat că este necesar de a identifica problemele care încă există la nivel de alimentaţie, or, acestea apar din diferite cauze, de la aspectele legate de materia primă până la termenul de valabilitate pentru consumul produsului finit.

Sursa foto: Centrul de Sănătate Publică 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.