Două tinere din Moldova au obținut locuri de frunte la un concurs internațional din Ucraina
Știri

Două tinere din Moldova au obținut locuri de frunte la un concurs internațional din Ucraina

Două tinere din Republica Moldova au obținut locuri de frunte la Festivalul-concurs ucrainean de frumusețe și talent „Степова красуня”. Nicole Batog (Chișinău) și Valeria Cebotari (Soroca) au concurat cu alte 133 de fete din 15 țări. 

Valeria a obținut titlul de „Талент и Гордость нации”, în timp ce Nicole – „Краса и Гордость нации”. Mai mult, ele au fost singurele participante care și-au demonstrat talentul la cântat pe marea scenă. Valeria a interpretat piesa „Tăticul meu”, în timp ce Nicole a impresionat publicul cu un cover al piesei „Love on a brain”.

Valeria are 13 ani și este elevă în clasa a VI-a la Liceul „Constantin Stere” din or. Soroca. Suntparinte.md a realizat anterior un reportaj despre familia Cebotari. Alexandru și Lia Cebotari sunt părinți a trei copii și corespondenți TV în regiunea de nord a Moldovei. Soții pregătesc voluntar surprize la domiciliu pentru persoanele defavorizate și investesc timp de calitate în educația celor trei copii.


Tot în reportaj v-am povestit că Valeria a participat la Festivalul-concurs internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modeling „Constelația talentelor”. Ea a obținut titlul „Miss Prințesa 2018”, diploma de gradul I la secțiunea Vocal Popular pentru cântecul „Rău mă dor, ochii mă dor” și diploma de gradul II la secțiunea Vocal Estradă.

Festivalul-concurs ucrainean de frumusețe și talent „Степова красуня”, ediția a XIV-a, s-a desfășurat în or. Kirovograd, Ucraina, în perioada 18-23 aprilie, 2019. Concursul a inclus mai multe secțiuni: prezentarea portului popular, tema pentru acasă (rochie în stil avangardist) și defilare în rochie de seară.

La sfârșit, toate participantele au defilat pe scenă îmbrăcate în costume tradiționale ucrainene, create de un designer ucrainean.

„Acest festival este mai mult decât o defilare pe scenă. Fetele au avut posibilitatea să socializeze, să facă schimb de experiență, să cunoască tradițiile și obiceiurile ucrainene. Participantele au mers și la un spital oncologic, au vizitat un muzeu, s-au plimbat în parc etc. Pentru Valeria, acest concurs a fost o probă de dezvoltare a încrederii în sine. Pentru prima dată, a evoluat în fața unui asemenea public și pe o scenă atât de mare. Mulțumim Valentinei Nikova, care a reprezentat delegația moldo-română, fiind membră a juriului. Mulțumim profesorilor de canto Stela Mitriuc, Valeriu și Ludmila Ceban, precum și Renatei Gațcan, care a creat rochiile”, ne-au spus Lia și Alexandru Cebotari. 

Festivalul este la cea de-a XIV-a ediție și se desfășoară în cadrul programului de stat pentru susținerea creației artistice. Evenimentul contribuie la dezvoltarea spirituală și cultural-estetică a copiilor și tinerilor, la păstrarea tradițiilor naționale ucrainene și la stabilirea unor relații de prietenie între participanții la concurs.

Lia și Alexandru Cebotari - familia care pregătește surprize la domiciliu pentru persoanele defavorizate

Cunoașteți-i pe Alexandru și Lia Cebotari, părinți a trei copii și corespondenți TV în regiunea de nord a Moldovei. Soții Cebotari pregătesc voluntar surprize la domiciliu pentru persoanele defavorizate și îi învață pe copii să fie toleranți și respectuoși.

Опубликовано Suntparinte.md Среда, 23 января 2019 г.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.