Două săptămâni de la redeschiderea școlilor și a grădinițelor: 1.325 de elevi și 72 de copii, în autoizolare
Știri

Două săptămâni de la redeschiderea școlilor și a grădinițelor: 1.325 de elevi și 72 de copii, în autoizolare

Sursa foto: Suntparinte.md

Odată cu redeschiderea școlilor și a grădinițelor, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este în creștere în municipiul Chișinău. Până pe data de 10 septembrie au fost înregistrate 225 de cazuri active de îmbolnăvire, dintre care 190 de cazuri – în instituțiile de învățământ secundar.

Viceprimara Angela Cutasevici a anunțat astăzi, la ședința Primăriei, că 97 de cazuri au fost înregistrate în rândul elevilor și alte 93 – în rândul angajaților, dintre care 19 persoane fac parte din personalul nondidactic.

În prezent, 1.325 de elevi și 57 de angajați ai instituțiilor de învățământ se află în autoizolare. Pe parcursul săptămânii trecute au intrat în autoizolare elevi din 30 de clase (9 subgrupe și 21 de clase complete) din 21 de instituții de învățământ, inclusiv 3 instituții private.

Cu referire la situația în grădinițe, Angela Cutasevici a menționat că au fost confirmate 35 de cazuri active, dintre care 1 caz de îmbolnăvire în rândul copiilor și alte 34 – în rândul angajaților, inclusiv 13 cadre nondidactice.

În prezent, 72 de copii și 38 de angajați se află în autoizolare. Printre aceștia se află și copiii dintr-o grupă în care educatoarea a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19.

Începând cu 25 august, 331 de instituții de învățământ general din mun. Chișinău au primit, adițional la cele procurate de municipalitate, dezinfectanți și materiale de igienă oferite de UNICEF. Este vorba despre 4.641 de litri de săpun lichid, 103 140 de bucăți de săpun solid și 4.640 de litri de dezinfectant lichid.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 30 septembrie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.