Două reportaje de pe Suntparinte.md, premiate la concursul Școlii Jurnalismului de Mediu
Știri

Două reportaje de pe Suntparinte.md, premiate la concursul Școlii Jurnalismului de Mediu

By 12/06/2020 No Comments

Platforma media Suntparinte.md s-a ales cu un nou premiu. Două reportaje realizate de echipa noastră au fost nominalizate în lista materialelor media câștigătoare ale concursului Școlii Jurnalismului de Mediu.

Primul reportaj este despre eco-activista Rusanda Curcă, din comuna Hîrtop. Ea a lansat o adevărată campanie de informare în localitate – a realizat broșuri pe care le împarte sătenilor, învățându-i astfel despre pericolele arderii frunzelor și cum pot să le folosească pentru compost. Reportajul a fost realizat de Cristina Cucoș (redactoare-șefă Suntparinte.md) și Gabriel Encev (șef al departamentului Producție din cadrul Centrului Media pentru Tineri/Suntparinte.md).

A imprimat broșuri despre pericolele arderii frunzelor și informează locuitorii din s. Hîrtop

Voi ce faceți cu frunzele? Le ardeți? Rusanda Alexandru Curca a lansat o adevărată campanie de informare în comuna Hîrtop. A realizat broșuri despre pericolele arderii frunzelor și cum pot fi folosite la compost și le împarte sătenilor. O acțiune de admirat <3Un video realizat cu susținerea partenerilor IM Swedish Development PartnerEcoVisio Gabriela Isac Silvia Apostol Canaly Olga Cristina Cucoș

Publicată de Suntparinte.md pe Marţi, 29 octombrie 2019

Cel de-al doilea reportaj este despre scutecele de unică folosință și ce se întâmplă cu ele la nivel global, inclusiv în Republica Moldova. Puteți afla de ce, în țara noastră, încă nu există o instalație de incinerare a scutecelor, cât sunt de biodegradabile sau nu și ce acțiuni întreprind alte țări pentru a reduce poluarea mediului prin scutece. Reportajul a fost realizat de Cristina Cucoș.

Ce se întâmplă cu scutecele de unică folosință din Republica Moldova și de ce încă nu avem o instalație de incinerare

În perioada aprilie-mai 2020, Asociația Presei Independente (API) și Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic au desfășurat Școala jurnalismului de mediu la care au participat 18 jurnaliști și jurnaliste interesați/te de tematica ecologică, printre care redactoarea-șefă a Suntparinte.md.

Timp de cinci zile, cursanții și cursantele școlii au urmărit un ciclu de webinare pe tema jurnalismului de mediu, au interacționat cu experți naționali în domeniu și au făcut schimb de experienţă cu colegii din alte redacții.

După evaluarea materialelor prezentate la concurs, juriul a selectat patru persoane câștigătoare: Natalia Munteanu de la „Gazeta de Chișinău”, Cristina Cucoş de la portalul Suntparinte.md, Natalia Junghietu de la ziarul „Expresul” din Ungheni, precum și Svetlana Tataru, editoare Canal 2.

Câștigătoarele vor participa la o vizită de studiu în Suedia, unde vor documenta şi vor scrie, alături de jurnaliștii din alte țări, materiale pe teme ecologice şi de mediu.

Webinarele Școlii Jurnalismului de Mediu pot fi accesate pe platforma online Mediaforum.md: 

Școala Jurnalismului de Mediu a fost desfășurată de API, în parteneriat cu Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, cu sprijinul FOJO Media Institute din Suedia, cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare Internațională (SIDA).

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.