Două reportaje de pe pagina Suntparinte.md, premiate la Concursul național „Click pentru egalitate de gen”
Știri

Două reportaje de pe pagina Suntparinte.md, premiate la Concursul național „Click pentru egalitate de gen”

By 05/11/2019 noiembrie 11th, 2020 No Comments

Sursa foto: Asociația Presei Independente

Două materiale de pe platforma media Suntparinte.md au fost premiate în cadrul celei de-a doua ediții a concursului național „Click pentru egalitate de gen”. Jurnalista și redactoarea-șefă Suntparinte.md, Cristina Cucoș, s-a clasat pe locul II la categoria Presă scrisă și presă online.

Persoanele câștigătoare au fost desemnate în urma unui concurs la care au participat 28 de jurnaliști și jurnaliste, fotojurnaliști și fotojurnaliste care abordează subiecte despre egalitatea de gen și/sau drepturile femeilor. Dosarele au fost evaluate de un juriu format din experți în egalitate de gen, experți media și reprezentanți ai societății civile, în baza mai multor criterii de profesionalism și de respectare a principiilor egalității de gen.

Primul reportaj premiat în cadrul concursului se referă la faptul că Republica Moldova este încă nepregătită să răspundă necesităților victimelor violenței sexuale, în contextul în care Convenția de la Istanbul nu a fost ratificată, respectiv nu a început procesul de înființare a serviciilor specializate pentru victimele violenței sexuale. Autoarea face referire, în acest context, la experiența altor țări care au ratificat Convenția.

Cât de pregătită este Republica Moldova pentru a susține victimele violenței sexuale?

https://suntparinte.md/cat-de-pregatita-este-republica-moldova-pentru-a-sustine-victimele-violentei-sexuale/ 

Cel de-al doilea reportaj aduce în lumină un subiect tabu în societatea noastră – violul marital/conjugal. Reportajul include istoria unei femei care a acceptat să ne povestească experiența prin care a trecut și cum a reușit să iasă din cercul violenței, declarații ale experților/expertelor, precum și date statistice oferite de Inspectoratul General al Poliției.

Totuși, nu am primit nicio informație în acest sens, din motiv că ar fi vorba de „un subiect prea îngust”. Informațiile oferite de IGP fac referire la infracțiunile totale cu caracter sexual comise în familie (fiind incluși și copiii, și soțiile, și concubinele, și rudele etc.).

Spunea că sunt soția lui și că trebuie să întreținem relații sexuale oricând vrea. Ajunsesem să cred că e ceva normal”

https://suntparinte.md/spunea-ca-sunt-sotia-lui-si-ca-trebuie-sa-intretinem-relatii-sexuale-oricand-vrea-ajunsesem-sa-cred-ca-e-ceva-normal/

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.