Donează pentru a cumpăra o maşină de spălat în Apartamentul Social pentru tinerele fără îngrijire părintească
Știri

Donează pentru a cumpăra o maşină de spălat în Apartamentul Social pentru tinerele fără îngrijire părintească

Din luna iulie, Apartamentul Social va fi casă pentru șase tinere rămase fără îngrijire părintească sau din familii social vulnerabile. Aici vor beneficia de cazare și de asistență psihosocială, vor învăţa o profesie şi vor deprinde abilităţi de viaţă pentru un trai independent.

În prezent, Apartamentul Social nu dispune de o mașină de spălat, atât de necesară pentru fetele care vor locui acolo. Dacă 60 de oameni ar dona câte 100 de lei, ar putea fi cumpărată o maşină de spălat. 

Doritorii pot dona prin edonații pe pagina diaconia.md sau prin terminalele de plată: MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay. Toate datele bancare sunt indicate AICI.

Prin intermediul acestui proiect, Diaconia își propune creşterea gradului de independenţă şi integrarea socială a tinerelor rămase fără îngrijire părintească, precum și a fetelor din familii social vulnerabile (în ale căror familii este violenţă, dependenţe etc.). Anual, 6 tinere ieșite din sistemul rezidențial, fără îngrijire părintească sau din familii dezorganizate sunt găzduite în Apartamentul Social din Chișinău şi au parte de cazare, alimentaţie, asistenţă psihologică şi educativă. După 11 luni, acestea însuşesc o meserie şi se angajează în câmpul muncii.

Pentru multe dintre aceste tinere, Apartamentul e locul în care, prima dată, au fost ascultate și au primit grijă, au suflat prima dată lumânările de pe tortul de sărbătoare, au mâncat cu toată familia la aceeaşi masă şi au făcut greşeli fără ca cineva să le lovească după asta.

Persoana de contact pentru detalii despre cum poţi ajuta şi tu aceste tinere: Anna Ceban, responsabilă PR Fundraising, tel.: 069474814

Sursa foto: diaconia.md 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.